Συνεχίζεται το θρίλερ της υπόθεσης της Πάτρας, καθώς βρέθηκε και δεύτερη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Μετά την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης που φαίνεται να της χορήγησε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της 9χρονης και βενζοδιαζεπίνες. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να δώσει ακόμη περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του κοριτσιού.

Η συγκεκριμένη ουσία έχει αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με την κεταμίνη μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, οι βενζοδιαπίνες ήταν στα φάρμακα τα οποία έπρεπε να χορηγηθούν στην μικρή Τζωρτζίνα όμως ο συνδυασμός τους με τις κεταμίνες που σκόπιμα της έδωσε η Ρούλα, δημιουργούν ένα θανατηφόρο κοκτέιλ. Πρόκειται για μια ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή συγκεκριμένων χαπιών με αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και η μεγάλη ποσότητα προκαλεί έντονη δυσφορία. Η χρήση της γίνεται μόνο κατόπιν παρακολούθησης ιατρού.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 24 Μαρτίου 2022 από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και στο δείγμα αίματος βρέθηκαν αντιεπιληπτικές ουσίες που χορηγούνταν στο παιδί από τους γιατρούς του νοσοκομείου, αναισθητικές ουσίες και βενζοδιαζεπίνες (διαζεπάμη, αλπραζολάμη, φλουνιτραζεπάμη κλπ.) και συγκεκριμένα τα: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam.

Πάτρα

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο και εξετάζονται ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον η κεταμίνη μόνη της ή με συνδυασμό άλλων φαρμάκων συνέβαλε στον θάνατο της Τζωρτζίνας. Άλλες ναρκωτικές ουσίες που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο της μικρής δεν βρέθηκαν στον οργανισμό της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε την κεταμίνη στην κόρη της μέσω γαστροστομίας, αφού της επετράπη να δίνει εκείνη τα φάρμακα στην 9χρονη λόγω της ιδιότητάς της ως νοσηλεύτρια.

Ταυτόχρονα, αποκλείστηκαν τα παθολογικά αίτια και στις άλλες δύο κόρες της Πισπιρίγκου και ερευνάται η αιτία των θανάτων τους.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Φως στο Τούνελ: Σάρωσε η Αγγελική Νικολούλη σημειώνοντας 56,7% τηλεθέαση

Υπόθεση Πισπιρίγκου – Το «κυνήγι μαγισσών» και η υποκρισία του οργισμένου όχλου

Πάτρα: Οδηγείται στον εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της