O Πέτρος Φιλιππίδης κατέφθασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για να παραστεί στη δίκη του, που είχε διακοπεί στις 18 Μαρτίου μετά από αίτημα της πλευράς του. Ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο, από το οποίο απουσίασε όταν ξεκίνησε η δίκη, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχα ζητήσει κατά την προηγούμενη δικάσιμο την διακοπή της δίκης ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να απολογηθεί. Ο ηθοποιός θέλει να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν, σύμφωνα με τον συνήγορό του. Στο δικαστήριο θα παραβρεθούν επίσης η σύζυγος και ο γιος του.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός ανέβηκε με ασανσέρ από το κυλικείο. Η πρόεδρος και η Εισαγγελέας ανέφεραν ότι το δικαστήριο δεν έλαβε από την πλευρά του ηθοποιού κανένα πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του. Παρόλα αυτά δέχθηκε το αίτημα του κ. Δημητρακόπουλου ορίζοντας τη σημερινή δικάσιμο.

Στην σημερινή ακροαματική διαδικασία θα βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους. Αιτήματα να δώσουν κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών υπέβαλαν διά των συνηγόρων τους δύο από τις τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η Α.Μ, που τον κατήγγειλε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε η κατάθεσή της να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί εξετάζονται σοβαρότατα αδικήματα, και σύμφωνα με την δικηγόρο της «υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διασυρμού της». Η Α.Γ, η οποία έχει καταγγείλει την απόπειρα βιασμού της μέσα σε αυτοκίνητο, υπέβαλε το ίδιο αίτημα.

Η Πολιτική Αγωγή προτίθεται σήμερα να ζητήσει κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία για τις καταθέσεις των τριών καταγγελλουσών, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του κατηγορούμενου. Σκοπός της υποβολής του συγκεκριμένου αιτήματος, όπως είπαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, είναι η προστασία των δυο γυναικών, που ανέφεραν ότι ήδη έχουν υποστεί μεγάλο ψυχικό τραυματισμό.

Ο συνήγορος του ηθοποιού σε δηλώσεις του σε κανάλι ανέφερε ότι ο εντολέας του σήμερα θα έρθει στο ακροατήριο και «θα τα πει όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης». «Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε και το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των τριών γυναικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η δίκη πρέπει να γίνει υπό το φως της δημοσιότητας για να ακουστεί η θέση του ηθοποιού

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Volodymyr Zelensky: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την ουδετερότητα με τη Ρωσία…Στη Μόσχα μας φοβούνται»

Boris Nemtsov: Νέα στοιχεία στη δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του Putin – Μέλος της FSB τον πυροβόλησε

Βασίλης Καρράς: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία