Σε περίοπτη τοποθεσία πάνω από το λιμάνι του Πειραιά, ένα από τα μεγαλύτερα επιβατικά λιμάνια της Ευρώπης, μόλις 12 χλμ. από την πόλη της Αθήνας, ο Piraeus Tower στέκει περήφανος στην αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Πύργος Πειραιά με 22 ορόφους, συνολικό ύψος 88 μέτρα και δομημένη επιφάνεια 34.623 τ.μ., φιλοξενεί γραφεία, καταστήματα λιανικής, γυμναστήριο, χώρο Wellness και εστίασης.

Το πλήρως ανακατασκευασμένο κτήριο είναι πλέον sold out -αφού είναι μισθωμένο στο 100%-  και ήδη τους τελευταίους μήνες υποδέχεται επισκέπτες και εργαζόμενους.

Η εταιρεία Dialectica έχει μεταφέρει τα γραφεία της από τον 9ο μέχρι τον 14ο όροφο του Πύργου ενώ ήδη έχουν κλείσει και άλλοι ενοικιαστές για τους γραφειακούς χώρους άλλων ορόφων. Στο ισόγειο και τους πρώτους ορόφους πρωταγωνιστούν τα καταστήματα Zara, Zara Home και JD Sports που έχουν ανοίξει και υπόσχονται μια μοναδική αγοραστική εμπειρία.

Στο προσεχές διάστημα, το ισόγειο του κτηρίου, στη συμβολή των οδών Μακράς Στοάς και Ιπποκράτους, θα υποδεχθεί επίσης το φαρμακείο της γνωστής αλυσίδας Go To Health. Ο 4ος όροφος αναμένεται να φιλοξενήσει το γυμναστήριο Athlesis και χώρο wellness για τους ενοίκους του κτηρίου, ενώ τη διαχείριση των εστιατορίων του Πύργου ανέλαβε ο Όμιλος Nice n Easy, που αναμένεται να ανοίξει τα Nice n Easy café, Nice n Easy Bistrot, Majestic και Cloud 9.

Τα καταστήματα του Piraeus Tower

Παρόλο που ο Πύργος δεν βρίσκεται ακόμα σε πλήρη λειτουργία, αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς για τη μοναδική αγοραστική εμπειρία που προσφέρουν τα υπερσύγχρονα και υψηλής αισθητικής καταστήματα JD Sports και Zara που έχουν ήδη ανοίξει.

Τα γραφεία στον Piraeus Tower

Σε ό,τι αφορά τους γραφειακούς χώρους, στον Πύργο εκτός από τον anchor tenant, την εταιρεία Dialectica, που δραστηριοποιείται στην αγορά του knowledge brokering, η οποία καταλαμβάνει τους 6 από τους 22 ορόφους του κτηρίου (από τον 9ο έως και τον 14ο), συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ., καθώς και την V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη στον 22ο όροφο, που δραστηριοποιείται στους τομείς της συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων, στην παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων, στις ΑΠΕ και στην πράσινη τεχνολογία, έχουν υπογραφεί μισθωτήρια συμβόλαια με ακόμη 4 επιχειρήσεις.

Τα πράσινα χαρακτηριστικά

Ο Πύργος του Πειραιά, τοπόσημο για την πόλη, στοχεύει στην πιστοποίηση LEED Platinum, την υψηλότερη βαθμίδα του πιο διαδεδομένου συστήματος αξιολόγησης αειφόρων κτιρίων. Επιπρόσθετα, πρόκειται να πιστoποιηθεί ως κτήριο WELL, πιστοποίηση που αφορά στην υγεία και ευεξία των χρηστών.

Ας σημειωθεί ότι στο πλήρως βιοκλιματικό κτήριο ο κάθε όροφος μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα με «έξυπνα» συστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε μισθωτή.

Ακόμα μια πρωτιά για τον Πύργο αποτελούν οι ανελκυστήρες οι οποίοι μέσα 24,5 δευτερόλεπτα, ήτοι 1,3 δευτερόλεπτα ανά όροφο, θα φτάνουν από το ισόγειο στην κορυφή.

Μάλιστα αναφερόμενος στα πράσινα χαρακτηριστικά του κτιρίου, ο κος Ανδριόπουλος σημείωσε πως η ενέργεια που χρειάζεται για να φωτιστεί ο πύργος τη νύχτα αντιστοιχεί στην ενέργεια που καταναλώνουν δύο οικιακά κλιματιστικά.

Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις σε 1.000 τ.μ., ενώ στο υπόγειο υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων 44 θέσεων, οι οποίες είναι όλες με ηλεκτρικούς φορτιστές και έχει γίνει πρόβλεψη μίσθωσης επιπλέον θέσεων στο πάρκιν του OΛΠ.

Στην τοποθέτηση των πάνελ στην πρόσοψη του κτιρίου έγινε σε πολύ μεγάλο βαθμό ανακύκλωση και επανάχρηση της παλιάς γυάλινης πρόσοψης, ενώ τα νέα τελάρα διαθέτουν σκίαστρα, και είναι ενεργειακής κλάσης Α++.

Ας σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 77,8 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον κο Ανδριόπουλο, ο Πύργος θα πωληθεί εντός του 2024.

* Κεντρική φωτογραφία: Shutterstock