Η πυρκαγιά στην Κερατέα, το Λαγονήσι, το Λαύριο και τους γύρω οικισμούς στην Νοτιοανατολική Αττική μαίνεται και κάθε ώρα που περνάει, δείχνει να φεύγει όλο και περισσότερο από τον έλεγχο των πυροσβεστών και των μονάδων που επιχειρούν στην περιοχή. Ήδη, αρκετά σπίτια και οχήματα έχουν καταστραφεί, ενώ προς το παρόν, ευτυχώς, δεν έχει καταγραφεί ανθρώπινη απώλεια. Εν τούτοις, η απώλεια σε χλωρίδα και πανίδα είναι μεγάλη και οι φιλοζωικές βρίσκονται επί ποδός για να υποδεχτούν πληγωμένα ζώα από τις εκεί περιοχές.

Άλογα τρέχουν πανικόβλητα στον ιππικό όμιλο και οι υπεύθυνοι τρέχουν να τα πιάσουν για να τα βάλουν σε φορτηγά και να τα μεταφέρουν με ασφάλεια αλλού.

Απλοί πολίτες έχουν πάρει τις μάνικες και τα ποτιστικά και προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να σώσουν οτιδήποτε μπορεί να σωθεί από τα χωράφια τους και η κατάσταση ξυπνά εφιάλτικες μνήμες προς όλους όσοι βλέπουμε αυτές τις εικόνες, αλλά κυρίως προς όλους όσοι βρίσκονται στις πληττόμενες περιοχές. Περιοχές που τα τελευταία 3 χρόνια, κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουν πολλαπλές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα και σε σημεία που εγείρουν πάντοτε υποψίες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες.