Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας μετά το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή, για να εξηγήσει τα όσα είπε και έκανε χθες βράδυ από το βήμα της Ολομέλειας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα για να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον Παύλο Πολάκη, για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

O πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, σχολίασε το περιστατικό με τον κο. Πολάκη ως ακτιβιστική πράξη και είπε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπεριφέρθηκε σαν καταληψίας της Βουλής.

Πρόταση: Μια βραδιά με Πολάκη-Γεωργιάδη και Light-Snik στο ρινγκ

Ο κος.Ραγκούσης στη συνέχεια, προχώρησε σε μια εκτενή υπεράσπιση του Παύλου Πολάκη, αναφερόμενος μάλιστα σε «πραξικόπημα της Βουλής να διακόψει τον Πολάκη»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι «πρώτον με το ζόρι να προκληθεί κόλαση, δεν προκαλείται. Η κόλαση δεν θα έρθει ούτε με σκληρές βαριές εκφράσεις του παρελθόντος. Σήμερα η χώρα και το κοινοβούλιο διοικούνται δημοκρατικά και ελεύθερα και δεν θα μετατρέψουμε ούτε τη χώρα ούτε το κοινοβούλιο σε κάτι τριτοκοσμικό. Με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει ούτε η Βουλή, ούτε η χώρα».

Έπειτα από έντονες αψιμαχίες από μέλη της Βουλής,  πήρε το λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για αρκετά λεπτά με αναφορές και στη Novartis, ένδειξη ότι από την πλευρά της ΝΔ έκριναν υπερβολική την «τυπολατρεία» του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου να τον διακόψει στη χθεσινή συνεδρίαση, προκαλώντας πόλωση και σάλο. Υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές, δήλωσαν για τον κο.Αθανασίου πως «δημιούργησε ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε» και πρόσθεσαν ότι αν βρισκόταν ο κος Τασούλας στην αίθουσα, η κρίση και «κατάληψη» της Βουλής θα είχε αποφευχθεί.

Ο Π. Πολάκης, ο οποίος δήλωσε «δεν έκανα καμία κατάληψη, έγινε πραξικόπημα χθες, μου αφαιρέσατε το λόγο».

Η αγωγή του Γεωργιάδη

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ανέβηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και έκανε γνωστό πως θα καταθέσει αγωγή στον Παύλο Πολάκη, ύστερα από το περιστατικό επίθεσης του δεύτερου προς τον πρώτο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από αυτά που λέει ο Παύλος Πολάκης.

«Πάντα η άποψη μου για τη Βουλή είναι ότι είναι χώρος δημόσιου διαλόγου και συγκρούσεων. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από αυτά που λέει ο κος. Πολάκης»

Στη συνέχεια ο κος.Γεωργιάδης, επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως είναι ντροπή να τον εξισώσουν με τον Παύλο Πολάκη.

«Κύριοι του ΚΙΝΑΛ ντρέπομαι για εσάς, ακόμα και ως βουλευτής του ΛΑΟΣ σας υπερασπίστηκα που σας έλεγαν κλέφτες για τα CDS. Και βγάζετε ανακοίνωση και με εξισώνετε με τον κ.Πολάκη».

Κλείνοντας γνωστοποίησε πως θα καταθέσει αγωγή στον Παύλο Πολάκη: «Η μόνη μου συζήτηση με τον κ.Πολάκη θα γίνει στο δικαστήριο με την αγωγή που του καταθέτω. Θα έρθει εκεί και θα εξηγήσει στο δικαστήριο γιατί ο εισαγγελεύς του οικονομικού εγκλήματος που με αρχειοθέτησε έκανε κάτι παράνομο. Και του εύχομαι καλή τύχη να πει στο δικαστήριο».