Ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία για 9η ημέρα και η ανθρωπότητα, δείχνει ακόμη μια φορά το καλό της πρόσωπο, αυτό της αλληλεγγύης. Όπως μπορεί και με όποιο τρόπο μπορεί. Για την ώρα, δεκάδες άνθρωποι στο Twitter και στο Facebook έχουν βρει ένα μέσο, για να υποστηρίξουν οικονομικά τους Ουκρανούς που τώρα το έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, κάνουν κράτηση σε τοπικά Airbnb, χωρίς φυσικά να μένουν. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε την Πέμπτη, με πολλούς ανθρώπους να μοιράζονται την επικοινωνία τους με τα Airbnb της Ουκρανίας.

«Μόλις έκλεισα ένα AirBnb στο Κίεβο, για 1 εβδομάδα, απλώς ως μέσο για να σταλθούν χρήματα απευθείας στα χέρια των κατοίκων του Κιέβου», γράφεται σε ένα tweet. «Είναι πραγματικά φθηνό και μπορεί να κάνει τη μικρή διαφορά αυτή τη στιγμή».

Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως όντως παρατηρούνται κρατήσεις στην χώρα. Σημειώνεται πως θα προσφέρει και δωρεάν στέγαση σε 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής. Η παραμονή θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων airbnb.org.

Στο μεταξύ, η ιδέα των ανθρώπων να στείλουν άμεση οικονομική βοήθεια στους Ουκρανούς δεν είναι καινούργια, καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει και δωρεές κρυπτονομισμάτων. Αυτή η τελευταία προσέγγιση, η οποία χρησιμοποιεί το καθιερωμένο δίκτυο κεντρικών υπολογιστών και πληρωμών της Airbnb, δείχνει πώς η υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε περιόδους ανάγκης.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, οι άνθρωποι έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν οποιονδήποτε οικονομικό κίνδυνο που σχετίζεται με την κράτηση της ουκρανικής Airbnbs, ειδικά αν βοηθά τους πραγματικούς Ουκρανούς που αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από Mashable