Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν τον θάνατο δύο Ελλήνων ομογενών, ενώ αναφέρονται έξι τραυματίες, από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά. Την είδηση, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

CNN: «Η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία το φλογοβόλο τανκ TOS-1 που ρίχνει θερμοβαρικά βλήματα»

Την δυσάρεστη είδηση, αναπαρήγαγε και ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γερασένκο, τονίζοντας πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένα παιδί.

Η ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει στον Ρώσο ομόλογο του – κατά την πρόσφατη συνάντηση τους – το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας.

Update: 4 από τους 6 τραυματίες φαίνεται πως κατέληξαν στα τραύματα τους και ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών Ελλήνων στους 6.