Εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη Αναστάζια και εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο Πολωνός σύντροφος της. Σύμφωνα με το πόρισμα η κοπέλα βρήκε μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο Μπαγκλαντεσιανός αρνείται τα πάντα για την Αναστάζια

Ο 32χρονος κρατείται από την αστυνομία και οδηγήθηκε στον ανακριτή με τις κατηγορίες της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Ο υπήκοοος Μπαγκλαντές πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληρορορίες, αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν γνωρίζει ότι έχει βρεθεί η σορός της Αναστάζια.

Οι προβληματισμοί της ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το πλαίσιο μέσα στο οποίο προέκυψε η δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος έχει σχεδόν όλα τα… εχέγγυα για να βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, ωστόσο έμπειροι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην έδρασε μόνος του, σε κάποια από τις φάσεις του εγκλήματος.

Υπάρχουν κάποια σημεία στην ανάλυση της υπόθεσης που κάνουν τους αξιωματικούς να πιστεύουν πως ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος κρύβει σημαντικά στοιχεία από τη χρονική αλληλουχία των όσων εξιστορεί.

Έπειτα, επικρατεί ένας έντονος –περισσότερο κοινωνικός- διάλογος, σχετικά με το πώς και γιατί βρέθηκε η άτυχη Αναστάζια στο σημείο που βρέθηκε. Κάποιοι παρατηρητές ισχυρίστηκαν πως στο σημείο που βρέθηκε η νεαρή κοπέλα, είχε γίνει σάρωση από τους διασώστες και τους αστυνομικούς. Αυτός ο ισχυρισμός αφήνει υπόνοιες πως είτε οι παραπάνω δεν έκαναν σωστή δουλειά κατά την αναζήτηση της Αναστάζια, είτε πως η σορός της μεταφέρθηκε αργότερα στο σημείο.

Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος
Ο 32χρονος ύποπτος

Όμως, τόσο ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος όσο και ο Πακιστανός συγκάτοικός του ο οποίος είναι μέσα στο κάδρο των ερευνών, από πολύ νωρίς στην υπόθεση δεν ήταν σε θέση να τη μεταφέρουν εκεί. Το σημείο ήταν αποκλεισμένο, όπως και εκείνοι βρίσκονταν υπό στενό αστυνομικό κλοιό.

Θυμίζουμε πάντως πως σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προέρχονται από την ανάλυση γενετικού υλικού, καθώς DNA της Αναστάζια βρέθηκε στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, οι Αρχές είχαν πάρει γενετικό υλικό της από το δωμάτιο που διέμενε με τουλάχιστον έναν ακόμη άνδρα.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά στο κινητό της Αναστάζια, που εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Μαρμάρι από έναν άνδρα, ο οποίος εργάζεται ως σεκιούριτι. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι ωστόσο που βρέθηκε το κινητό δεν έχει καμία σχέση με το τελευταίο στίγμα που έδωσαν οι κεραίες, στην περιοχή Τιγκάκι, στις 4:16 τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου, αλλά ούτε και με το σημείο που είπε ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος ότι άφησε την 27χρονη. Αντίθετα, εντοπίστηκε πολύ κοντά στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού- περίπου 500 μέτρα- με τις αστυνομικές Αρχές να πιστεύουν ότι κάποιος το πέταξε εκεί.

Κατέθεσε ξανά ο φίλος της Αναστάζια

Συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε και έδωσε στους αστυνομικούς που ερευνούν την αποτρόπαια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, ο φίλος της κοπέλας, με τον οποίο είχε έρθει μαζί για να εργασθούν το καλοκαίρι στην Κω.

Ο νεαρός, που ήταν ο άνθρωπος που κατήγγειλε την εξαφάνιση της κοπέλας, κλήθηκε να διευκρινίσει συγκεκριμένα σημεία από όσα είχε ήδη καταθέσει, ενώ πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται μαζί με τη μητέρα της Αναστάζια στα δικαστήρια της Κω.

Χτυπημένος ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος

Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ώρες, ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος, ο οποίος κατά πληροφορίες ανέφερε πως δεν έχει κάνει το παραμικρό. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε πως έχει έναν επίδεσμο στη μύτη.

Αναστάζια

Ο Μπαγκλαντεσιανός ύποπτος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, ενώ θα παραμείνει στα κρατητήρια. Βγαίνοντας από τα γραφεία του ανακριτή, είπε στους δημοσιογράφους «… δεν έχω κάνει τίποτα».

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για την ανθρωποκτονία της 27χρονης Αναστάζια. Αυτό εξηγείται από το γεγονός πως οι αστυνομικές Αρχές πασχίζουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, καθώς υπάρχουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες που απαιτούνται να λυθούν, προκειμένου να «δεθεί» η υπόθεση.

Αναστάζια

Καθοριστικά αναμένονται να είναι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τους φορείς των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, οι οποίοι έχουν κληθεί να προσκομίσουν τα στίγματα των κεραιών των κινητών όλων των εμπλεκομένων.

Photo credits: facebook, kosnews24.gr