H ιστορία του γαϊδάρου, ο οποίος υπεβλήθη σε ευθανασία μετά από την βάναυση κακοποίηση που υπέστη, καθώς ο αντιδήμαρχος  στη Ζίτσα το έσερνε για πολλά μέτρα πίσω από το αγροτικό, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η ωμότητα που επέδειξε ένας άνθρωπος προς ένα ζώο έγινε η αφορμή για να κυκλοφορήσουν διάφορα βίντεο κατά της κακοποίησης των ζώων στο διαδίκτυο.

Ένα από αυτά που έχουν γίνει viral στο Twitter αποδεικνύει ότι τα ζώα μπορούν να δώσουν μαθήματα ανθρωπιάς στους…ανθρώπους. Το βίντεο στον λογαριασμό του ABC news, βρίσκεται στο Youtube ήδη από το 2016. Δείχνει γαϊδουράκια να θρηνούν την απώλεια ενός μέλους της φαμίλιας τους.

Ο πόνος που δείχνουν είναι εμφανέστατος και κάπως έτσι δίνουν ένα μάθημα σε όλους μας, υπενθυμίζοντάς μας ότι και τα ζώα έχουν συναισθηματική νοημοσύνη. Ο συγκεκριμένος γάιδαρος μεταφέρθηκε στο αγρόκτημα ενός καταφυγίου κακοποιημένων ζώων στην Ολλανδία. Ζούσε μια ζωή μόνος του και για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με άλλα ζώα.

Αν και ζούσε μια καλή ζωή στο καταφύγιο, οι πνεύμονες του που ήταν σχεδόν κατεστραμμένοι, για αυτό και κατέληξε. Ο θάνατος του συγκίνησε τους φίλους του, ενώ οι άνθρωποι στο καταφύγιο έμειναν άφωνοι από την σκηνή που εκτυλίχθηκε. Η κάμερα κατέγραψε  τα γαϊδούρια να θρηνούν και κάποια να τον δαγκώνουν ή να τον σπρώχνουν με τα πόδια τους, σαν να θέλουν να τον σηκώσουν.