Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Το 90% του ψηφοδελτίου έχει οριστικοποιηθεί.

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων θα γίνει πιθανά στις 10 Μαρτίου.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, έχουν ολοκληρώσει το έργο της και απομένει η τελική έγκριση του κ. Μητσοτάκη για να οριστικοποιηθούν όλες οι υποψηφιότητες.

Υπάρχει ένα κενό 40 ονομάτων το οποίο θα συμπληρώσει ο πρωθυπουργός και οι υποψήφιοι περνούν από «κόσκινο» πριν μπουν στις λίστες, καθώς στη γαλάζια παράταξη θέλουν να αποφύγουν κακοτοπιές και φάλτσα όπως αυτό του πρώην βουλευτή του κόμματος στα Γρεβενά Ανδρέα Πάτση.

Τι θα γίνει με την Σοφία Νικολάου

Μεγάλο ερωτηματικό δίπλα από το όνομα της Σοφίας Νικολάου και για το εάν θα είναι υποψήφια στην Εύβοια. Η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής με την παρουσίαση στοιχείων από τις συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά την θητεία της στη συγκεκριμένη θέση και προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη έχει αντικρούσει τις καταγγελίες σε βάρος της για κακοδιαχείριση με βάση πόρισμα του ΣΔΟΕ που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι μια εύκολη απόφαση καθώς υπάρχουν κι άλλα στη μέση. Ενδεικτική είναι η στάση του Μεγάρου Μαξίμου είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τη Δευτέρα που σημείωσε ότι «θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις. Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει για το σύνολο των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει».