Ιδιαίτερα σκληροί και βάναυσοι είναι οι επτά συλληφθέντες, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αποτελούν την ομάδα μπράβων που φιλοδοξούσε να βάλει στο χέρι όλα τα νότια προάστια. Πρόκειται για ένα πραγματικό… τάγμα από σφίκτες που εκβίαζαν τους καταστηματάρχες μίας ευρύτερης περιοχής.

Οι σκληροτράχηλοι λειτουργούσαν όντως σαν στρατιωτικό τάγμα. Με σιδηρά πειθαρχία και στοχοθεσία, δεν άφηναν τίποτα στην τύχη. Και όταν κάποιος αρνούνταν να υπακούσει στις εντολές τους, τότε τα πράγματα αγρίευαν επικίνδυνα.

«Τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταβλιάζει κάτω και βάζω δύο και λέω τώρα στείλτε τον στην εντατική, μη σηκωθεί, και του σπάμε σαγόνια, χέρια, πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω “στο είχα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική”», φέρεται να λέει σε υποκλαπείσα συνομιλία μέλος της οργάνωσης.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πως οι συγκεκριμένοι μπράβοι δεν αστειεύονταν. Οι εκβιασμοί όμως ήταν το λιγότερο, αφού λάμβαναν και παραγγελίες για τον ξυλοδαρμό προσώπων που δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ένα ζευγάρι αστυνομικών έχει απευθυνθεί σε αυτούς για να μάθουν ένα… μάθημα σε ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων. Οι δύο αστυνομικοί τον είχαν πληρώσει 15.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, ωστόσο αυτοκίνητο δεν είδαν. Ως εκ τούτου, το… τάγμα από σφίχτες, ανέλαβε δράση.

Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται εμμέσως και άλλοι δύο αστυνομικοί οι οποίοι φέρονται να παρείχαν πληροφορίες για πινακίδες αυτοκινήτων.

Σε άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες προσπαθούσαν να πείσουν τους καταστηματάρχες πως είναι… αποτελεσματικότεροι από την ΕΛ.ΑΣ. υποχρεώνοντάς τους να απευθύνονται σε εκείνους για οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αρχηγός φέρεται ένας 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη στα Χανιά, ενώ ο 40χρονος υπαρχηγός σε μία συνομιλία του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν συλληφθώ εγώ, θα κάνω συμβόλαιο βεντέτα εναντίον αυτών που θα με συλλάβουν».