Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο πρίγκιπας Andrew, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος σε δίκη, αφού δικαστής της Νέας Υόρκης δεν απέρριψε τους ισχυρισμούς της Virginia Giuffre, η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 17 ετών.

Έτσι κι αλλιώς το όνομα του Andrew ήταν μπλεγμένο, αφού τον συνέδεαν με τον πεδαιραστή μεγαλοεπενδυτή, Jeffrey Epstein. Όσον αφορά την υπόθεση για την οποία κατηγορείται, η 38χρονη σήμερα, Giuffre, η οποία πλέον κατοικεί στην Αυστραλία, το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους «ισχυρούς φίλους» στον οποίο την παρέδωσε ο Epstein.

Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας προσπαθούσε εδώ και έξι μήνες να πείσει τους Αμερικανούς δικαστές να απορρίψουν την αγωγή της Giuffre. Αυτή τη φορά οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν μία συμφωνία που είχε συνάψει το 2009 η Epstein, με την οποία δεσμευόταν να μην στραφεί εναντίον του Επστάιν και «πιθανών άλλων κατηγορουμένων», λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα το ποσό των 500.000 δολαρίων από τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο.

Ο δικαστής Kaplan, ωστόσο, θεώρησε «διφορούμενη» τη συμφωνία των 40 σελίδων η οποία, όπως είπε, επιδέχεται πολλών ερμηνειών και απέρριψε την προσφυγή του πρίγκιπα. Οι δικηγόροι της Τζιούφρε επισήμαναν ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε τον Andrew, ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της εκείνη την εποχή.

Ο πρίγκιπας Kaplan έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια λόγω της σχέσης του με τον Epstein, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019.

Η πρώην σύντροφος του Epstein, Ghislaine Maxwell, κρίθηκε ένοχη τον Δεκέμβριο για σωματεμπορία από δικαστήριο του Μανχάταν και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τον πρίγκιπα συντροφιά με τον Επστάιν, τη Μάξγουελ και την Τζιούφρε, όταν η τελευταία ήταν ακόμη ανήλικη.

Ο δικαστής Kaplan είχε απορρίψει στις 31 Δεκεμβρίου μια άλλη προσφυγή του Andrew που ισχυριζόταν ότι η Giuffre δεν μπορούσε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του στις ΗΠΑ επειδή κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία.

https://www.intronews.gr/vretania-politiko-chaos-apo-to-koronoparti-pieseis-gia-paraitisi-boris-johnson/news/