Από τότε που ο Πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του Meghan Markle παραιτήθηκαν των βασιλικών τους δικαιωμάτων, έχουν βάλει στόχο τους να υπογραμμίζουν τις παθογένειες του κόσμου μας και να προσπαθούν να φέρουν την αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία παρέμβαση του Harry ήταν να ζητήσει νέους νόμους για την προστασία των παιδιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, των οποίων οι εταιρίες θεωρεί πως εις γνώση τους τα βλάπτουν.

Η δήλωση έγινε σε συμμετοχή του πρώην Πρίγκιπα της Ουαλίας σε διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση εργαλείων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών στο ίντερνετ, Online Safety Toolkit, της οργάνωσης 5Rights Foundation τού Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Harry μίλησε για το πως οι εταιρίες-κολοσσοί των social media κερδοσκοπούν σε βάρος των παιδιών καθώς τα χρησιμοποιούν ως «ψηφιακά πειράματα», όπως αναφέρει ο The Guardian.

«Ως γονείς, η σύζυγός μου Meghan και εγώ ανησυχούμε για την επόμενη γενιά. Θα μεγαλώσει σε έναν κόσμο στον οποίο τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως ψηφιακά πειράματα για να βγάλουν χρήματα οι εταιρείες και στον οποίο πράγματα όπως το μίσος και το κακό φαίνονται φυσιολογικά κατά κάποιον τρόπο» ανέφερε ο πρίγκιπας Harry, ο οποίος είναι και πατέρας δύο παιδιών.

«Θέλουμε τα παιδιά μας και όλα τα παιδιά να αισθάνονται τη δύναμη να μιλήσουν», συμπλήρωσε. «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, όλοι είμαστε χρήσιμοι για να προοδεύσουν τα παιδιά στον ψηφιακό κόσμο. Χρειαζόμαστε νέους νόμους. Χρειαζόμαστε ισχυρή ηγεσία».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ισχύουσα νομοθεσία που εισάγεται στην Καλιφόρνια, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επιδιώκει να προστατεύσει τα παιδιά στο διαδίκτυο. Έκανε επίσης αναφορά στην πληροφοριοδότη του Facebook, Φράνσις Χάουγκεν, η οποία πέρυσι αποκάλυψε ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήξερε ότι το περιεχόμενο στην πλατφόρμα της βλάπτει τους νεαρούς χρήστες. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην Δούκας του Σάσσεξ μιλάει ανοιχτά για τους κινδύνους που ελλοχεύουν τα social media καθώς σε περσινές τους δηλώσεις είχε αναφέρει ότι: «η παραπληροφόρησή τους απειλεί τις δημοκρατικές κυβερνήσεις»

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock.com

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Συνέντευξη Harry στο NBC: Σε αναμμένα κάρβουνα το Παλάτι – Τι φοβάται;

Πρίγκιπας Harry & Meghan Markle: Όταν δεν γουστάρεις το παλάτι αλλά εκμεταλλεύεσαι τη Βασίλισσα

Harry και Meghan: Αναγκάστηκαν να επισκεφτούν την Βασίλισσα Ελισάβετ μετά από 2 χρόνια – Η κακή κατάσταση της υγείας της