Οι θάνατοι των Tupac και Biggie στιγμάτισαν την δεκαετία των 90’s, ενώ οι δολοφονίες τους παραμένουν ακόμα ανεξιχνίαστες. «Φως» στην υπόθεση έρχεται να δώσει ένας πρώην ντετέκτιβ του LAPD που εργάστηκε στις υποθέσεις δολοφονίας Biggie Smalls (Christopher Wallace) και Tupac Shakur λέει ότι γνωρίζει ποιος σκότωσε τις δύο φιγούρες της ραπ.

Αν κι έχουν γυριστεί αμέτρητα ντοκιμαντέρ για τις δύο δολοφονίες, οι δύο υποθέσεις δεν λύθηκαν ποτέ τεχνικά και κανείς δεν κατηγορήθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι ακόμα αναρωτιούνται τι συνέβη. Η αιτία φαίνεται να βρίσκεται στην κόντρα μεταξύ των δύο ράπερ, που είχε ξεσπάσει μετά από μια σειρά γεγονότων, όπου εμπλέκεται κι η δισκογραφική εταιρεία του Tupac, Death Row Records.

Τώρα, ο πρώην αξιωματικός, Greg Kading, διορίστηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών ληστείας και ισχυρίζεται ότι μπορεί να βάλει τέλος στις φήμες. Σε συνέντευξή του στο Vice, είπε ότι ο Orlando Anderson, που είναι ένας από τους βασικούς υπόπτους, είναι ο δολοφόνος του Tupac Shakur.« Ο Sean Combs βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με έναν υψηλού επιπέδου έμπορο ναρκωτικών που ονομαζόταν Eric Martin, ήταν γνωστός ως Zip. Ο Zip έπαιρνε την κοκαΐνη του και το PCP του από ένα μέλος της συμμορίας της Δυτικής Ακτής, ονόματι Keith Ed.

Ο ανιψιός του Keith Ed είναι ο Orlando Anderson. Είναι το άτομο που τσακώθηκε με τον Tupac Shakur τη νύχτα που δολοφονήθηκε. Ο Anderson ήταν αυτός που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα της λευκής Cadillac, μέσα από την οποία πυροβόλησαν τον 2pac.

Έχετε λοιπόν τον Combs, τον Martin, τον Keith Ed, ο οποίος ήταν επίσης με εκείνη τη λευκή Cadillac και είχε γεμίσει το όπλο, το έδωσε στον ανιψιό του και ο ανιψιός του πυροβόλησε και σκότωσε τον Tupac. Το 1998, ο Anderson προσπαθούσε να εισπράξει χρήματα από εμπόριο ναρκωτικών. Ήταν στο Κόμπτον σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, όταν ξέσπασε μια αντιπαράθεση όπου βγήκαν όπλα, και έπεσαν πυροβολισμοί, κατά τους οποίους ο Anderson σκοτώθηκε.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι θα είχε κατηγορηθεί αν είχε δοθεί περισσότερος χρόνος για να συνταχθεί η υπόθεση. Το ότι είναι νεκρός προφανώς τον απαλλάσσει από τη δίωξη». Ουσιαστικά απορρίπτει τους υπόλοιπους υπόπτους που έχουν κατηγορηθεί για την δολοφονία του Tupac.

Ποιος σκότωσε τον Biggie

Είναι μια περίπλοκη ιστορία αντιπαλότητας, κουλτούρας συμμοριών και υποτιθέμενης αστυνομικής διαφθοράς. Πολλές ιστορίες της εποχής φαίνεται να επιστρέφουν σε έναν άνθρωπο: τον Suge Knight, αντίπαλο του Sean “Puffy” Combs και της εταιρείας του στην East Coast, Bad Boy.

Όσο για το ποιος σκότωσε τον Biggie Smalls, ο Greg λέει: «Η Biggie σκοτώθηκε από έναν συνεργάτη του Suge Knight, που ήταν ο επικεφαλής της Death Row Records. Προσέλαβε έναν τύπο που ονομαζόταν Poochie για να εντοπίσει τον Biggie στο Μουσείο Αυτοκινήτου Petersen τον Μάρτιο του 1997. Τον περίμενε έξω και και πυροβόλησε τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου σκοτώνοντας τον Biggie. Ο Poochie ήταν μέλος της συμμορίας από το Compton, και γνωστός του Suge Knight.

Ο Poochie ήταν ένα γνωστό βίαιο μέλος συμμορίας και είναι ο τέλειος οδηγός για να στρατολογηθεί για αυτή τη δουλειά. Δεν γνωρίζουμε ότι ο Poochie έδρασε μόνος του, αλλά ξέρουμε ότι είχε εμπλακεί». Όπως και ο Anderson, και ο Poochie σκοτώθηκε το 2002.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Από τον Eminem στους Metallica: Δημοφιλή τραγούδια που έχουν χρησιμοποιηθεί για να βασανίσουν κρατούμενους

Riky Rick: Η αυτοκτονία του διάσημου ράπερ φέρνει στο φως μια μάστιγα – Γιατί οι άντρες φοβούνται να κλάψουν;