Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, κατά της Ελλάδας, προχώρησε ξανά ο Recep Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σύνοδο της G20, στην οποία συμμετέχει. Ειδικότερα, σε ερώτηση για τις σχέσεις που έχουν η Τουρκία με την Ελλάδα και το κατά πόσο συζητήθηκε στη συνάντηση το τεταμμένο κλίμα που υπάρχει με τον Joe Biden, ο Erdogan απάντησε πως «η Ελλάδα δεν ξέρει τα όρια της. Αυτή τη στιγμή είμαστε γείτονες. Μην τα βάζετε μαζί μας».

Πρόσθεσε επίσης πως «στην Ελλάδα 2-3 ονόματα υπάρχουν που δεν κάθονται ήσυχα, κάνουν συνεχώς τέτοιες δηλώσεις, λένε συνεχώς τέτοια λόγια, δεν ξέρουν τα όριά τους». Επανέλαβε, δε, την αγαπημένη του πλέον φράση ««μπορεί ξαφνικά να έρθουμε μια νύχτα» προσθέτοντας ότι «αυτά για μένα είναι ευγενικά λόγια».

Ο Erdogan αναφέρθηκε και στο θέμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου λέγοντας πως όσο και να τα εξοπλίσει η Ελλάδα, τίποτα από όσα κάνει δεν θα την ωφελήσει. «Υπάρχει η Τουρκία εδώ, θα ξέρετε την θέση σας. Αν διαβάσετε την ιστορία και το παρελθόν θα το δείτε. Όσα αεροπλάνα και όπλα έρθουν, δεν θα ωφελήσουν», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μεταξύ, ο Erdogan ρωτήθηκε και για την αντίδραση της Ελλάδας σχετικά με την απόφαση του Οργανισμού των Τουρκογενών Κρατών για την παραχώρηση καθεστώτος παρατηρητή στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, με τον ίδιο να απαντά το εξής:

«Η απόφαση που ελήφθη ήταν νόμιμη. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός και καμίας χώρας. Θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση σε όσους χώρες προσεγγίζουν αρνητικά το θέμα».

Διαβάστε ακόμη: ΝΔ για δηλώσεις Μαντζουράνη: «Παραδέχτηκε πως δεν υπάρχουν στοιχεία, ψάχνουν προστατευόμενους μάρτυρες»

Erdogan για τον πύραυλο στην Πολωνία

Εκτός των παραπάνω, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον πύραυλο που έπεσε στην Πολωνία, δηλώνοντας πως σέβεται τη διάψευση της Μόσχας πως ο πύραυλος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του δύο Πολωνοί πολίτες, είχε πυροδοτηθεί από τη Ρωσία.

«Ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για ένα ρωσικό πύραυλο θα ήταν μια πρόκληση. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να φέρουμε την Ουκρανία και τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι προκλήσεις δεν βοηθούν», εκτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Η ανακοίνωση της Ρωσίας ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς και οι δηλώσεις Biden ότι οι πύραυλοι αυτοί δεν είναι ρωσικής κατασκευής δείχνουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία».

Τέλος, ο Erdogan ανέφερε πως η κατάσταση πρέπει να ερευνηθεί και ότι θα συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, όταν επιστρέψει στην Τουρκία.