Δεν φτάνει στους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία που έχουν να αντιμετωπίσουν την καταστροφή των περιουσιών τους, την απώλεια των ζώων τους και την σαρωτική αλλαγή στη ζωή τους που έφερε η κακοκαιρία Daniel, καλούνται να τα βάλουν και με τον παραλογισμό του κράτους ή πιο σωστά την – εποχής δεινοσαύρων – γραφειοκρατία του.

Την ώρα, λοιπόν, που οικογένειες προσπαθούν να μαζέψουν τις λάσπες και να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους από μια εντελώς διαφορετική αφετηρία, τους έρχεται πρόστιμο επειδή δεν πέρασαν ΚΤΕΟ!

Τι συνέβη; Δεδομένου ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει δικαιοδοσία να εκδώσει παράταση για τα δελτία του ΚΤΕΟ, η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με την κατάσταση, όμως, λόγω κακοκαιρίας να καθιστά αδύνατη την επικοινωνία με την Περιφέρεια, η όλη διαδικασία για την επιβολή των προστίμων έγινε κανονικά. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που παρά το εξοργιστικό του πράγματος, πλήρωσαν το πρόστιμο που τους αναλογούσε.

Αν μη τι άλλο βρέθηκε λύση όπως είπε στο Action 24 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κώστας Βήκας με αυτούς που πλήρωσαν να λαμβάνουν πίσω τα χρήματά τους και να δίνεται παράταση. Συγκεκριμένα, παρατείνεται για 90 ημέρες η διάρκεια όσων δελτίων έληξαν ή λήγουν στο διάστημα από 5 ως 30 Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα περιέγραψε αναλυτικά με δηλώσεις του ο κ. Βήκας:

«Σε συνέχεια των τελευταίων ημερών με την κακοκαιρία στη Θεσσαλία, μοιραία μπήκαμε σε μια διαδικασία επικοινωνίας με μέλη μας τα οποία λειτουργούν σταθμούς ΚΤΕΟ στις περιοχές αυτές.

Το ζήτημα εστιάζεται σε εκατοντάδες οδηγούς που είχαν την υποχρέωση για έλεγχο ΚΤΕΟ αλλά λόγω της κατάστασης, εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Μέσα από τις μαρτυρίες συναδέλφων, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια διαδικασία τα οχήματα τα οποία ξεκίνησαν να προσκομίζονται κατά τις πρώτες μέρες. Το όχημα που προσκομίζεται εκπρόθεσμα και ανάλογα με τον χρόνο της επιβάρυνσης βρίσκεται αντιμέτωπο με την επιβολή προστίμου

Κανονικά, σε αυτές τις περιπτώσεις την ευθύνη για την έκδοση παρατάσεων στις λήξεις των δελτίων ΚΤΕΟ στις συγκεκριμένες περιοχές την έχει η περιφέρεια.Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά δεν τα καταφέραμε, κάτι λογικό αφού οι εργαζόμενοι ενδέχεται μην μπόρεσαν να πάνε στις δουλειές τους

Επικοινωνήσαμε με το υ.π Μεταφορών ζητήσαμε παράταση, αλλά υπάρχει κενό για τέτοιες περιπτώσεις. Βάσει νόμου δεν έχει δικαιοδοσία ο υπουργός να βγάλει παράταση για τα δελτία ΚΤΕΟ, αυτή την δυναντότητα

Πρέπει από το υπουργείο να υπάρχει μέριμνα σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Τελικά βγήκε χθες η παράταση . Όσοι τυχόν επιβαρύνθηκαν θα λάβουν πίσω τα χρήματα τους».