Εντός της ημέρας αναμένονται οι προτάσεις των ακτοπλόων για οικονομικότερα πακέτα και προσφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι υπερβολικά υψηλές τιμές των οποίων είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του κόσμου και είχαν αναγκάσει τα κυβερνητικά στελέχη να παρέμβουν.

Στις αρχές της εβδομάδας είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των ακτοπλόων με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο σχετικά με τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων.

Η σύσκεψη είχε στόχο τη διερεύνηση εις βάθος του αυξημένου κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα ακτοπλοϊκά με τις προτάσεις των εκπροσώπων των εταιρειών να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους προτάσεις για την άμεση μείωση κατά 20% έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές στα εισιτήρια σε πακέτα ή οικογενειακές προσφορές και κυρίως στα βασικά λιμάνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν να εξετάσουν μειώσεις έως 20% σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού για συγκεκριμένα δρομολόγια.

Προτεραιότητα, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του, θα δοθεί στα κοινωνικά εισιτήρια, στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, του κοινωνικού τουρισμού, στις οικογένειες που ταξιδεύουν με ΙΧ.

«Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες περιμένουν να μεταφέρουν 4 εκατομμύρια κόσμο. Από τα 4 εκατομμύρια μόνο το 1 εκατομμύριο έχει κλείσει εισιτήρια του και μεγάλο κομμάτι από αυτούς άφορα ξένους tour operators. Άρα το 75% θα κλείσει από τώρα τα εισιτήριά του από δω και πέρα», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.