Ο Νίκος Ανδρουλάκης με ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θα ξεκαθαρίσει την θέση του, την Κυριακή, πριν από τις ομιλίες Μητσοτάκη-Τσίπρα. Ήδη ανέφερε την θέση του ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ζητάει εκλογές στην παρούσα συγκυρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, έκαναν λόγο για αντιφατική στάση από τον Ανδρουλάκη.

Όπως μεταδίδεται από το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η επιλογή του να μιλήσει πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, δεν αποτελεί απόφαση της στιγμής. Όταν το απαιτούν οι περιστάσεις θα ξανακάνει το ίδιο, προκειμένου να υπάρχει δική του τοποθέτηση, πέραν των ομιλιών των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των βουλευτών του κόμματος. Έτσι, θα υπερβεί το μειονέκτημα της κοινοβουλευτικής απουσίας του από τέτοιες μεγάλες μάχες, επειδή δεν είναι βουλευτής.

Αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας, όπως και τον λόγο που δεν ζητά εκλογές, καθώς υποστηρίζει ότι τα κρούσματα κορωνοιού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι θάνατοι. Τα δημοσκοπικά ευρήματα φέρνουν πλέον ανησυχητικά κοντά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ – η πρόσφατη μέτρηση της εταιρείας Abacus, έδειξε πολύ χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, έναν στους πέντε ψηφοφόρους του να μετακινείται προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και τη διαφορά των δύο κομμάτων στη μισή μονάδα (17,5% έναντι 17% αντιστοίχως).

Ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση δυσπιστίας επιχειρεί να συσπειρώσει το κόμμα του, φέρνοντας παράλληλα σε δύσκολη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη άφησε ανοιχτές το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, για να μην αφήνει τον κ. Τσίπρα να κάνει αντιπολίτευση, αποφάσισε να εμφανιστεί ο ίδιος τόσο με τηλεοπτική συνέντευξη όσο και με την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος.

Την ίδια ώρα, την Παρασκευή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, για τον συντονισμό των κρατικών υπηρεσιών κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας στην Αττική Οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν εν μέσω του χιονιά για πολλές ώρες.

Οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις και την κατάθεση εγγράφων για τα ακόλουθα θέματα:

1. Πότε έγιναν οι συσκέψεις πριν την εκδήλωση της χιονόπτωσης της 24ης Ιανουαρίου, ποιοι κλήθηκαν, τι προτάσεις κατατέθηκαν τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” και ποια τα πρακτικά με τις αποφάσεις από τις συσκέψεις αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2. Πότε δόθηκε η πρώτη εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και πότε ανταποκρίθηκε η Αττική Οδός και πότε τελικά έγινε αυτό; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3. Πότε έγινε έλεγχος της ετοιμότητας λειτουργίας και της επάρκειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Αττικής Οδού και εάν ναι ποια ήταν η αξιολόγηση του ελέγχου; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.