Συνεχίζει να παρακολουθεί με αγωνία όλη η υφήλιος την πρωτοφανή κατάσταση της Σανγκάης. Η νέα έξαρση Covid-19 στην περιοχή σε συνδυασμό με την πολιτική μηδενικής ανοχής στον ιό που υιοθετεί η Κίνα, έχουν εξαπολύσει ένα ανθρωποκυνηγητό των υγειονομικών προς τους κατοίκους που βγαίνουν θετικοί στον ιό. 

Στο τελευταίο «επεισόδιο» του θρίλερ αυτού που εξελίσσεται στην πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, οι υγειονομικοί «μπουκάρουν» με την βία σε σπίτι 92χρονης ώστε να την μεταφέρουν σε απομονωμένο χώρο να κάνει καραντίνα, αφού βγήκε θετική στον Covid-19.

Οι άντρες μπήκαν λίγο μετά τις 2 το πρωί στο σπίτι της υπερήλικης γυναίκας, χτυπώντας με μανία την πόρτα της μέχρι να σπάσει αφού εκείνη δεν σηκώθηκε να την ανοίξει. Τότε, μπήκαν στο υπνοδωμάτιό της όπου την βρήκαν ξαπλωμένη και την σήκωσαν με την βία, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων του ιδίου ορόφου.

Μαζί της, πήραν και τον 74χρονο γιο της ο οποίος είχε βγει και εκείνος θετικός μερικές μέρες νωρίτερα, στις 14 Απριλίου. Όταν η γυναίκα αρνήθηκε να τους ακολουθήσει καθώς υποστήριξε ότι και η ίδια και ο γιος της βγαίνουν πλέον αρνητικοί, τότε οι υγειονομικοί την έσυραν στο πάτωμα. Με τον φόβο να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα, ο γιος της συμμορφώθηκε στις προσταγές τους και βοήθησε την μητέρα του να ντυθεί.

Η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας από την εγγονή της γυναίκας, την Zhi Ye, μία πρώην δημοσιογράφο με έδρα την Σανγκάη.

«Δεν υπάρχει όριο στην ψυχρότητα και την βία τους» αναφέρει το πρώτο σχόλιο κάτω από την ανάρτηση της Zhi στο Weibo, το «κινέζικο τουίτερ».

Μετά την δημόσια κατακραυγή, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί σε ανακοίνωσή της την μεταφορά δύο ηλικιωμένων, γιου και μητέρας. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι υγειονομικοί αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα από «φόβο» ότι οι δύο ηλικιωμένοι μπορεί να ήταν «σε κίνδυνο». Ακόμη, προστίθεται ότι οι δύο άνθρωποι ακολούθησαν τις Αρχές «με την θέλησή τους».

Η γιαγιά της Zhi είναι μία από τους πολλούς υπερήλικες της Σανγκάης που έχουν δεχτεί βία από την κυβέρνηση ώστε να απομονωθούν σε καραντίνα μετά την φρενίτιδα που επικρατεί στην πόλη τις τελευταίες μέρες.

Ωστόσο, οι Αρχές της Σανγκάης υποστηρίζουν πως πολλά από τα νέα που φτάνουν στην Δύση αποτελούν fakes news και πως επικρατεί ξανά χαλαρότητα στην τεράστια αυτή πόλη της Κίνας.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Julian Assange: Το δικαστήριο διέταξε την έκδοση του στις ΗΠΑ – Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 175 ετών

Graham Phillips: Ποιος είναι ο YouTuber που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

Περιστέρι: Εντοπίστηκε η 15χρονη στο κέντρο της Αθήνας