Μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα», τα τουρκικά ΜΜΕ απάντησαν με οργισμένους τίτλους.

«Ψευδονταή Μητσο(τάκη)» αναφέρει η εφημερίδα Γενί Σαφάκ σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν. Η εφημερίδα απεικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στεφανωμένο με τις σημαίες των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Γαλλίας. Η Τζουμχουριέτ αναφέρει σε πιο ήπιο τόνο ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν». Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας».

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Τι είπε για φυσικό αέριο, εκλογικό νόμο, μεταναστευτικό και τι αποκάλεσε «πολιτική τερατογένεση»

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν φέρνει στον ΟΗΕ «τις προβοκάτσιες της Ελλάδας»

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας». «Θα στείλει το μήνυμα ότι χάσαμε την υπομονή μας (με την Ελλάδας)» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε να χαμηλώνει τους τόνους, μετά και τις συστάσεις Μπλίνκεν – Στόλτενμπεργκ, σε αντίθεση με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί για «νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή». «Αν θέλουμε ρίχνουμε τους Έλληνες και πάλι στη θάλασσα» ανέφερε.

Τσαβούσογλου: Συνέλθετε, μαζέψτε τα μυαλά σας -Μην συνεχίζετε τις προκλήσεις

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποίησε για συνέπειες, λέγοντας:

«Ο Έλληνας ακόμα έχει φαγούρα. Αν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα. Πριν από 951 χρονιά με την μάχη του Ματζικέρτ, κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα, το ίδιο πνεύμα υπάρχει και σήμερα.

Γι’ αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε… Το λέμε κυρίως στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Διότι η φιλία της Τουρκίας είναι καλή, αλλά η εχθρότητα της είναι τραγική».