Μέσα στην ιταλική ζώνη Έρευνας και Διάσωσης (SAR) πέρασε αργά το βράδυ της Παρασκευής το ιστιοφόρο με τους περίπου 60 μετανάστες που εντοπίστηκε 100 μίλια βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας.

Λίγο πριν από τις 20:00 έγινε γνωστό ότι το ιστιοφόρο με τους μετανάστες θα περάσει στα χωρικά ύδατα ευθύνης των ιταλικών αρχών περίπου στις 21:00 με 22:00, όπως και έγινε.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους»

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, υπογράμμισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή κατευθύνονται στο σημείο.

«Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δύο γραμμών (Ιταλία – Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων», τόνισε ο κ. Αλεξίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών… Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες», διευκρίνισε.

Το χρονικό

Δεν είχαν περάσει ούτε 72 ώρες από το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου που έχει στερήσει μέχρι τώρα τη ζωή σε 78 άτυχους μετανάστες με εκατοντάδες να αγνοούνται, και ακόμα ένα θρίλερ φάνηκε να λαμβάνει χώρα στον ίδιο θαλάσσιο χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι λιμενικές Αρχές έλαβαν μία πληροφορία για ένα πλοίο στο οποίο επιβαίνει ομάδα μεταναστών και πλέει στα ανοιχτά της Πύλου.

Ιστιοφόρο με 60 περιπου επιβαίνοντες 100 χλμ ανοιχτά της Πύλου εντόπισαν οι ιταλικές αρχές και έχει ενημερωθεί ο ελληνικός θάλαμος επιχειρήσεων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το ιστιοφόρο δεν εκπέμπει σήμα κινδύνου, αλλά πλέει κανονικά και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθείται από τις Αρχές.