Ανεξέλεγκτη καίει και η φωτιά στην Εύβοια, ενώ ήδη 150 σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής στο δήμο Μαντουδίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Αργύρης Λιάσκος. Έκανε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά συνεχίζει να είναι ανεξέλεγκτη. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 95 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά στην Εύβοια είναι ανεξέλεγκτη», δήλωσε από την πλευρά του το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης για τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Εύβοιας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς το χωριό Καλαμούδι και το άλλο προς τα χωριά Κουρκουλί και Σκεπαστή.

«Κάηκαν πάνω από 20.000 στρέμματα. Η φωτιά μέσα σε 25 λεπτά διένυσε απόσταση χιλιομέτρων. Έχει τεράστιο μήκος και πλάτος» , ανέφερε ο δήμαρχος. Ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας δεν επέτρεψαν τους χειριστές των εναέριων μέσων να επιχειρήσουν πιο νωρίς, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησαν την κατάσβεση. Συνολικά έχουν εκκενωθεί δέκα χωριά και οικισμοί, και οι κάτοικοι τους διανυκτέρευσαν είτε σε σπίτια συγγενών ή φίλων, είτε σε ξενοδοχεία.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και γύρω από τη Λίμνη Ευβοίας, με πολλά από τα σπίτια να έχουν ήδη καταστραφεί και άλλα να απειλούνται. Πρόκειται για τα χωριά Κουρκουλοί και Δρυμώνας που είναι ακριβώς σε αντίθετες πλευρές σε σχέση με το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση τους, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.