Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Άνω Βαρυμπόμπη, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, συντονίζει την επιχείρηση, καθώς βρίσκεται στο σημείο. Θετικό είναι ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο. Μήνυμα προς τους πολίτες έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Προς το παρόν, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αν και παρατηρείται πολύ γρήγορη επέκταση. Λόγω της πυρκαγιάς, τέθηκε εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου. Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική. Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Φωτογραφία: Unsplash.com