Στις φλόγες τυλίχθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται ο Real FM και η εφημερίδα Real News στο Μαρούσι, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Παρνασσού, όπου βρέθηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού. Η φωτιά ξεκίνησε στις 3:00 τα ξημερώματα και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 2 ώρες αργότερα, από 18 πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο με έξι οχήματα.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν μια εργαζόμενη στον ραδιοφωνικό σταθμό, η οποία βρισκόταν στον πρώτο όροφο και απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια των πυροσβεστών. Διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, όπου τις παρείχαν τις πρώτες βοήθειες για προληπτικούς λόγους.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής βρήκε τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου, ανάμεσα στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στο ισόγειο του κτιρίου δεν υπάρχει πλέον κάτι, ενώ στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο στεγάζονται ο Real FM και η Real News και στον τρίτο όροφο γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Πρώτα μικρή φωτιά έπιασε στην είσοδο από την έκρηξη, αλλά λόγω ενός αεραγωγού έφτασε στον τρίτο όροφο του κτηρίου. Η φωτιά φούντωσε και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.

Οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν και στους άλλους δύο. Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών θα ερευνήσει περαιτέρω τον χώρο και να διαπιστώσει εάν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που εξερράγη.

Στο Twitter ο ιδιοκτήτης του ομίλου, Νίκος Χατζηνικολάου, έκανε λόγο για εμπρησμό. «Εκρήξεις και φωτιά στον Real FM και στη Realnews! Μας καίνε! Προσπαθούν να μας κλείσουν!», έγραψε, δημοσιεύοντας και ένα βίντεο με το κτήριο που φλέγεται.

https://www.youtube.com/watch?v=BXdsD31ktLo&feature=emb_title

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS από αμερικανικό drone – Η ανακοίνωση των ΗΠΑ

Ιστορική πτώση για το ευρώ – Ισοτιμία με το δολάριο για πρώτη φορά σε 20 χρόνια

Jill Biden: Παρομοιάζει τους Λατίνους με τάκος και προκαλεί αντιδράσεις