Οι συγγενείς του δίχρονου αγοριού, που έμεινε ορφανό μετά από τους πυροβολισμούς στο Σικάγο, κάνουν τα πάντα για να «σώσουν» το παιδί. Από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση της 4η Ιουλίου στο Highland Park, εφτά άτομα έπεσαν νεκρά, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του 2χρονου, Irina McCarthy και ο Kevin McCarthy.

Ο γιος τους Aiden βγήκε ανέγγιχτος από τo θανατηφόρο συμβάν. Το αγοράκι χωρίστηκε από τους γονείς του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, είπε ένα ζευγάρι που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με το CBS. Το εντόπισαν μαζί με μια άγνωστη γυναίκα, η οποία έτρεμε από τον φόβο.

Η ευθύνη του παιδιού έχει περάσει στα χέρια των παππούδων του και των λοιπών συγγενών, που ξεκίνησαν online έναν έρανο. Μια σελίδα GoFundMe δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για τον Aiden. Συγκέντρωσαν σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια σε λίγο περισσότερο από 12 ώρες.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν «τους φροντιστές που θα είναι επιφορτισμένοι με την ανατροφή, τη φροντίδα και την υποστήριξη του Aiden».

Ο δράστης σχεδίαζε κι άλλη επίθεση σε συγκέντρωση στο Σικάγο

Ο πατέρας του έχει μείνει στη μνήμη ως «ένας εξαιρετικός υπάλληλος», όπως είπε ο προϊστάμενός του στην Jaguar Gene Therapy, Joe Nolan. «Εκτός της δουλειάς ήταν ένας πολύ περήφανος μπαμπάς και αφοσιωμένος σύζυγος που λάτρευε την οικογένειά του. Θα μας λείψει πάρα πολύ» ανέφερε ο Nolan στο NBC.

Η μητέρα του, Irina, γεννήθηκε στη Ρωσία και εγκαταστάθηκε στο Σικάγο με την οικογένειά της. Ο πατέρας της είπε στην Chicago Sun ότι φοίτησε στο Πανεπιστήμιο DePaul της πόλης πριν εργαστεί στη φαρμακευτική βιομηχανία. Το ζευγάρι ονειρευόταν να αποκτήσει ακόμα ένα παιδί.

Οι οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν να πιστέψουν πώς μια χαρούμενη οικογενειακή ημέρα μετατράπηκε σε ανείπωτη τραγωδία. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν ένας 78χρονος, ο Nicolas Toledo, ένας άνδρας που αγαπούσε το ψάρεμα και τις βόλτες στα πάρκα. Παρακολουθούσε την παρέλαση από το αναπηρικό του καροτσάκι, όταν τον πυροβόλησαν. Ήταν επίσης πατέρας οκτώ παιδιών. Τα υπόλοιπα 4 θύματα ήταν επίσης πολίτες της περιοχής και μέλη της κοινότητας.

Ο 21 ετών δράστης, Robert Crimo, αποκάλυψε στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ότι σχεδίαζε και δεύτερη επίθεση. Μάλιστα, πήγε οδικώς μέχρι το Μάντισον, όπου «είδε άλλους εορτασμούς» και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε μέσα στο όχημά του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Highland Park, Christopher Covelli.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – «Υπάρχει η βόμβα της απλής αναλογικής»

Κορωνοϊός: Η αύξηση κρουσμάτων φέρνουν στο κάδρο τη μάσκα – Είναι πιθανά νέα μέτρα;

Boris Johnson: Ντόμινο παραιτήσεων στην κυβέρνηση – «Game Over» γράφουν τα βρετανικά μέσα