O Ramzan Kadyrov, o προστατευόμενος του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στην Ουκρανία, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων. O ίδιος, ο οποίος κατηγορείται από διεθνείς ΜΚΟ για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αυστηρά ελεγχόμενη δημοκρατία του Καυκάσου, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Telegram, να φορά στρατιωτική στολή και να μελετά σχέδια γύρω από ένα τραπέζι, σε ένα δωμάτιο με στρατιώτες.

Στη συνέχεια είπε πως το βίντεο τραβήχτηκε στο Hostomel, ένα αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, τις πρώτες ημέρες της επίθεσής τους. «Τις προάλλες ήμασταν περίπου 20 χιλιόμετρα από εσάς, ναζί του Κιέβου, και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά», έγραψε ο Kadyrov, καλώντας τις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν, διαφορετικά «είσαστε τελειωμένοι».

«Θα σας δείξουμε ότι η ρωσική πρακτική σε μαθαίνει τον πόλεμο καλύτερα από την ξένη θεωρία και τις προτροπές των στρατιωτικών συμβούλων», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Μπορείτε να χαλαρώσετε. Δεν χρειάζεται να μας ψάχνετε, θα σας βρούμε εμείς».

Ο Ramzan Kadyrov, που κυβερνά την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο και έχει υπό τις διαταγές του παραστρατιωτική δύναμη. Κατά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, εικόνες κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα που απεικόνιζαν μια πλατεία στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, γεμάτη στρατιώτες που ισχυρίζονται ότι κατευθύνονται προς την Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη-Zelensky: Θέμα συζήτησης οι Έλληνες της Μαριούπολης

Ουκρανία: Η Ιαπωνία έκανε μια πρόταση-σοκ για πυρηνικά όπλα με στόχο τα ανατολικά της Ρωσίας

Με πληροφορίες από Guardian