Νέες πληροφορίες προκύπτουν για τον αστυνομικό που πουλά όπλα σε ανθρώπους της νύχτας. Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες, ενώ είδαν το φως της δημοσιότητας και συνομιλίες που πιστοποιούσαν το παράνομο αλισβερίσι. Πλέον, όμως, προκύπτουν στοιχεία που σκιαγραφούν τον Ripper της ΕΛ.ΑΣ., καθώς αυτό είναι το προσωνύμιο του εντυπωσιακά γυμνασμένου αστυνομικού, και καταδεικνύουν την προσοχή με την οποία προσπαθούσε να καλύψει τα ίχνη του.

Ripper

Πριν από λίγους μήνες ένα ανώνυμο email είχε φτάσει στα χέρια των αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων και κατέγραφε με το «νι και με το σίγμα» τα όσα έκανε και σχεδίαζε ο 43χρονος Ripper.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης, Παναγιώτης Σπυρόπουλος σε ρεπορτάζ στον «Ελεύθερο Τύπο», στις 3 Ιουλίου 2023 συνελήφθησαν ο… Ripper, ένας 46χρονος πρώην αστυνομικός και ένας 72χρονος παθολόγος γιατρός, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη. Ο Ripper φέρεται να είχε… οδηγό, έναν 28χρονο αστυφύλακα, προκειμένου να δείχνει ότι είναι «σημαντικός».

Ripper

Οι δεκάδες διάλογοι του Ripper

Όπως παρατίθενται στο δημοσίευμα, οι υποψήφιοι… πελάτες καλούν τον Ripper για να τους προμηθεύσει πιθανότατα με όπλα, για τα οποία μιλούν με μισόλογα:

Πελάτης: Θέλω ένα δεκαοκτώ ευρώ. Καινούργιο πόσο είναι; Θα σ’ το πληρώσω.

Υπαρχιφύλακας: Δεν ασχολούμαι ένα χρόνο, ενάμιση, δύο τώρα, δύο, δεύτερη χρονιά, τίποτα δεν ασχολούμαι… Τίποτα, μιλάμε τίποτα, δεν, δεν, ούτε καν δεν έχω επαφή με αυτά.

Στη συνέχεια οι δύο συνομιλητές κανονίζουν να βρεθούν από κοντά, με τον 43χρονο αστυνομικό να του λέει: «Κατάλαβες, σου λέω και από κοντά να καταλάβεις».

Μια άλλη συνομιλία ανάμεσα σε πελάτη ακολουθεί:

Πελάτης: Καλά, ρε φίλε, δε μου λες, έχω κάποιον που ενδιαφέρεται για ένα μαραφέτι, να το πάρει, να το πάρει, ένα “μαύρο” καλό.

Ο 43χρονος αστυνομικός κλείνει απότομα την κλήση, χωρίς να μιλήσει. Σε άλλη συνομιλία οι εμπλεκόμενοι αναφέρονται σε αστυνομικό που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια και στις αιτήσεις όπλων.

Για τα λεφτά και το… αμάξι

Στη συνέχεια των διαλόγων, ο Ripper φέρεται να μιλά με τη σύντροφό του και της εξομολογείται πως θέλει να βγάλει ένα μεγάλο ποσό για ν’ αγοράσει ένα… αμάξι!

Ripper

Η συνομιλία καταγράφεται στις 8 Μαΐου, με τον αστυνομικό να λέει στη σύντροφό του: «Για να προλάβω να πάρω λεφτά αυτή τη βδομάδα, να βγάλω τέσσερα χιλιάρικα… θέλω να το πάω “τρένο” και να βγάλω πενήντα χιλιάρικα σε δύο μήνες και να πάω να πάρω το αμάξι…». Στη συνέχεια, της δηλώνει πως μέσω του συγκατηγορούμενου παθολόγου έβγαλε ιατρική καρτέλα σε αθλητή που πρόκειται να συναντήσει στην Καλαμάτα και θα πάρει 1.500 ευρώ από εκείνον.

Σε άλλη συνομιλία τους, ο 43χρονος αστυνομικός της λέει: «Τι να σου πω, τρία χιλιάρικα; Και χίλια ευρώ τα πήρα με το που ήρθα στο μπλεντς τυχαία. Ήταν ένας που μου χρώσταγε λεφτά, μου λέει “κάτσε να σ’ τα δώσω τώρα”, του λέω “ααα, καλή αρχή κάναμε”».

Ripper

Μίζες από τις σφαίρες

Ο Ripper πάντως είχε σχέσεις με έναν σκοπευτικό όμιλο στο Χαϊδάρι, μέσω του οποίου φαίνεται πως έκανε και άλλες «δουλειές». Ο Ripper και ο πρώην αστυνομικός και συγκατηγορούμενός του είχαν συχνές συνομιλίες, στις οποίες συζητούσαν μεταξύ άλλων για εικονικές συμμετοχές σε αγώνες σκοποβολής στον όμιλο, με τον πρώτο να κάνει αναφορές σε χρηματικά ποσά που έπαιρνε από τους αθλητές. Ο 43χρονος αστυνομικός έλεγε πως ο σκοπευτικός όμιλος του ανήκει και ότι είχε αγοράσει έναν ακόμη στην ίδια περιοχή.

Από συνομιλίες του με φερόμενους αθλητές του συλλόγου φαίνεται ότι προβαίνει σε εικονικές δηλώσεις συμμετοχών σε αγώνες χωρίς την παρουσία των αθλητών και κατά συνέπεια σε εικονικές διαθέσεις φυσιγγίων για τις οποίες λάμβανε επιπλέον χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, πρότεινε στους αθλητές που ενδιαφέρονταν για την αγορά όπλου για σκοπευτική χρήση, να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο κατάστημα. Σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του, εκείνος πωλούσε το κάθε όπλο ή φυσίγγια σε μεγαλύτερη τιμή (50-100 ευρώ) προκειμένου να βγαίνει «προμήθεια» για τον 43χρονο αστυνομικό.