Στραγγαλισμένος με σκοινί και μισόγυμνος βρέθηκε σε δρόμο της Ρόδου από τις αστυνομικές αρχές, ο 46χρονος εργολάβος, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 28 Αυγούστου. Οι δράστες τατοποιήθηκαν κι η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου. Οι ημεδαποί δράστες είναι ηλικίας 20 και 53 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία.

Οι δράστες, πατέρας και γιος προσήχθησαν σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και περιέγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, λέγοντας ότι έπνιξαν το θύμα με σχοινί.

Ο 53χρονος ξενοδόχος με τον οποίο το θύμα είχε οικονομικές διαφορές, ομολόγησε τη δολοφονία, αποκαλύπτοντας μετά από πίεση της αστυνομίας το σημείο που τον σκότωσε. Εκεί είχαν δώσει ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους, διαπληκτίστηκαν και τελικά οι δράστες σκότωσαν τον 46χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρωστούσαν στο θύμα 100.000 ευρώ.

Για να καλύψουν το έγκλημα μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σορό του σε άλλο σημείο, καλύπτοντας της πρόχειρα. Η σύζυγος του δράστη θέλησε να δηλώσει την εξαφάνιση του άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι κρατείται από τις αρχές για τη δολοφονία του 46χρονου. Οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν ότι ο 53χρονος συνελήφθη και δεν έχει εξαφανιστεί.

Ο ξενοδόχος επρόκειτο να καταθέσει το Σάββατο αλλά δεν εμφανίστηκε στις αρχές επικαλούμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο νόσησε και νοσηλευόταν. Αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρξε νοσηλεία κάτι που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να τον προσαγάγει για διευκρινίσεις. Οι αρχές πιστεύουν ότι εμπλέκονται κι άλλοι στη δολοφονία του εργολάβου και πατέρα τριών παιδιών.