Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 26χρονου Βρετανού τουρίστα Σκοτ Άαρον Σέντον ο οποίος κεραυνοβολήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Ρόδο.

Ο νεαρός Βρετανός τουρίστας, παρά τις εκκλήσεις των άλλων λουόμενων που βρίσκονταν στην παραλία της Αγίας Αγάθης στη Ρόδο, δεν βγήκε από τη θάλασσα όταν άρχισε να αγριεύει ο καιρός, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει ακαριαία ο κεραυνός, την ώρα μάλιστα που η σύντροφός του τον κατέγραφε με το κινητό της τηλέφωνο, καθώς εκείνος επέβαινε σε σανίδα κωπηλασίας στην θάλασσα.

Λάτρευε το εξοχικό της οικογένειάς του στο νησί, δεινός αθλητής, που μιλούσε μάλιστα ελληνικά. Είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομών.

Ο Βραζιλιάνος Wander Machado, 47 ετών, δήλωσε στη «Ροδιακή»: «Κολύμπησα για να τον βγάλω έξω. Αλλά μόλις έφτασα στο σημείο, είδα το σώμα του σκυμμένο και μπρούμυτα πάνω στη σανίδα. Το πρόσωπό του είχε γίνει μωβ. Αμέσως κατάλαβα ότι κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο και άρχισα να τον τραβάω προς την ακτή. Πέθανε επί τόπου παρά τις προσπάθειες της κοπέλας του, που κατοικεί στη Βραζιλία και των ελληνικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να τον σώσουν».

Και πρόσθεσε: «Ανησύχησα ότι το ίδιο θα συνέβαινε και σε μένα, καθώς έβρεχε ακόμα, αλλά δεν σταμάτησα. Οι διασώστες έφτασαν λίγο αργότερα και έκαναν όλες τις διαδικασίες ανάνηψης για να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, έμαθα λίγο αργότερα ότι δεν τα κατάφερε».