Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη για 8η μέρα και σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε ένας άνδρας στον Μαλώνα να κρατάει μπιτόνι βενζίνης, τη στιγμή που οι κάτοικοι έδιναν μάχη να σώσουν τις περιουσίες τους. Άμεσα κάλεσαν την αστυνομία, ώστε να εξακριβωθεί για ποιον λόγο κρατούσε το εύφλεκτο υγρό, την ώρα που το νησί καίγεται.

Μηνύματα για εκκένωση οικισμών

Στη Ρόδο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών.

Μάνδρα

Ρόδος: Η πυρκαγιά καίει για 8η μέρα

Αδιάκοπα επιχειρούν στο νησί 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, ενώ όσο το φως το επιτρέπει στον αέρα βρίσκονται 9 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα από δέκα χώρες και αργά το βράδυ αναμένεται η άφιξη 38 πυροσβεστών με 14 οχήματα από τη Σερβία. Παράλληλα με την πυροσβεστική, δεκάδες εθελοντές έχουν ριχτεί στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με αυταπάρνηση.