Η Ρωσία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει 1000 ακόμη μισθοφόρους στην Ουκρανία, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Διευθύνων των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, προειδοποιεί πως η Μόσχα, «θα μπορούσε να βομβαρδίσει πόλεις ολοσχερώς», μια πράξη που, αν συμβεί, θα οδηγήσει σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπινων απωλειών – κυρίως πολιτών. Οι ΗΠΑ, ήδη έχουν παρατηρήσει κάποιες ενδείξεις που αποδεικνύουν πως Ρώσοι μισθοφόροι μάλλον εμπλέκονται στην ρωσική εισβολή σε μερικές περιοχές της Ουκρανίας, όπως δήλωσε μέλος του υπουργείο Άμυνας της χώρας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, το που και σε ποιο αριθμό δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα.

Πλέον, άλλο κυβερνητικό μέλος των ΗΠΑ, αναφέρει στο CNN πως η Ρωσία ήδη σχεδιάζει να επιστρατεύσει 1.000 ακόμα μισθοφόρους, στο άμεσο μέλλον. Ο ίδιος ωστόσο, πρόσθεσε πως η Αμερική πιστεύει ότι όσοι μισθοφόροι βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, «δεν έχουν καταφέρει να επιτύχουν πολλά, εξαιτίας της πιο σθεναρής από όσο περίμεναν αντίστασης των Ουκρανών» και πως περισσότεροι από 200 μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, κατά τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ουκρανία: Εγκαταλείπουν Μαριούπολη και Βολνοβάκα οι άμαχοι πολίτες – Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Εν τω μεταξύ, τόσο οι ΗΠΑ όσο και κυβερνητικά μέλη της Δύσης, αναμένουν πως η Ρωσία θα αυξήσει τους ρυθμούς και την ισχύ των επιθέσεων της, σε περιοχές – κλειδιά της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας της χώρας – του Κιέβου – από το οποίο ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, εξέδωσε το πρόσφατο τηλεοπτικό του διάγγελμα, με σταθερά αλλά αποφασιστικά μηνύματα, ενάντια στη ρωσική εισβολή αλλά και το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, η αμερικανική πηγή πρόσθεσε ότι «Πρόκειται για μια πολύ σκληρή προσέγγιση. Όσο πιο βαριά είναι τα όπλα – όχι μόνο σε βάρος αλλά και σε ισχύ – τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλέσουν. Και τα συγκεκριμένα όπλα δεν γνωρίζουν από διακρίσεις».

Ενόψει της αντίστασης, οι επιθέσεις θα αυξηθούν, σύμφωνα με τις ΗΠΑ: «Οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμη χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερο μαρτύριο, περισσότερες καταστροφές, καθώς οι ρωσικές αρματωμένες δυνάμεις φέρνουν στην Ουκρανία πιο ισχυρά όπλα και συνεχίζουν τις επιθέσεις του κατά μήκος της χώρας», δήλωσε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Πηγή: CNN