Περισσότεροι από 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, το 2022, γυρνώντας έτσι την πλάτη τους στο καθεστώς του Vladimir Putin, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με έρευνα σε δεδομένα μετανάστευσης από τη «Henley & Partners», με έδρα το Λονδίνο, περίπου το 15% των εύπορων Ρώσων αναμένεται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. «Η Ρωσία [αιμορραγεί] εκατομμυριούχους», ανέφερε ο Andrew Amoils, επικεφαλής της έρευνας στη New World Wealth, η οποία συγκέντρωσε τα δεδομένα για τη Henley. Η μετανάστευση είναι ένα σημάδι προειδοποίησης για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ιστορικά, οι μεγάλες καταρρεύσεις χωρών έχουν συνήθως προηγηθεί από μια επιτάχυνση της μετανάστευσης πλούσιων ανθρώπων, οι οποίοι συχνά είναι οι πρώτοι που φεύγουν καθώς έχουν τα μέσα να το κάνουν».
Η Ουκρανία αναμένεται να υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια πλούσιων πολιτών ως ποσοστό του πληθυσμού της, με 2.800 εκατομμυριούχους (το 42%) να αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους. Οι εκατομμυριούχοι του κόσμου κατά βάση μεταναστεύουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται πλέον να ξεπεράσουν και τις δύο χώρες.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το στέμμα του πλούτου του και οι ΗΠΑ δεν μαγνητίζουν πια τους πλούσιους του κόσμου, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να τις ξεπερνούν προσελκύοντας τις μεγαλύτερες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων παγκοσμίως το 2022», ανέφερε η Henley στην έκθεσή της.
Μεγάλοι αριθμοί εκατομμυριούχων αναμένεται επίσης να μετακομίσουν στη Μάλτα, στον Μαυρίκιο και στο Μονακό. «Η Μάλτα αυτή τη στιγμή είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο, με αύξηση του πλούτου σε δολάρια ΗΠΑ 87%, μεταξύ 2011 και 2021. Η ιθαγένειά της μέσω της διαδικασίας πολιτογράφησης έχει φέρει σημαντικό νέο πλούτο στο νησιωτικό έθνος και έχει πιστωθεί ότι ώθησε την ισχυρή ανάπτυξη της Μάλτας σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της πληροφορικής και των ακινήτων. Περίπου 300 εκατομμυριούχοι αναμένεται να μετακομίσουν στη Μάλτα το 2022».
Ο Guardian ανέφερε πέρυσι ότι πολλοί πλούσιοι άνθρωποι που αγοράζουν «χρυσά διαβατήρια» για τη Μάλτα (και συνεπώς την ΕΕ) συχνά σχεδίαζαν να περάσουν λίγο χρόνο στη χώρα. Εκείνη την εποχή, η Henley είπε ότι ήταν «περήφανη για τις υπηρεσίες που παρείχε στη Μάλτα και τους ανθρώπους της».
Με πληροφορίες από Guardian
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Ρωσία: Με ποιο σχέδιο σκοπεύει να πουλήσει παράνομα σιτηρά στην Δύση;
Freebirth: Γιατί είναι και πάλι trend γυναίκες που γεννούν μόνες στη θάλασσα;