Η εφημερίδα La republica δημοσίευσε ένα μέρος της έκθεσης του ΝΑΤΟ, σχετικά με το  υποβρύχιο μήκους 178 μέτρων που βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής. Υπάρχει έντονη ανησυχία πως η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη «Poseidon», η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Οπλο της Αποκάλυψης».

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018, ως ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν την στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία. O Ramzan Kadyrov, ηγέτης των Τσετσένων αυτονομιστών, ζητά με τη σειρά του την χρήση πυρηνικών από τον ίδιο τον πρόεδρο, Vladimir Putin.

«Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατεβάζει τους τόνους και επιμένει στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας που μιλά για χρήση πυρηνικών μόνο αν απειληθεί η χώρα. Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση, η απάντηση του ΝΑΤΟ θα ήταν ισοπεδωτική για τη Ρωσία, όπως προειδοποίησε πρώην Διευθυντής της CIA.

Διαβάστε ακόμη: «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν στην Ελλάδα»: Ο Βρετανός John Oliver πετσόκοψε το Βρετανικό Μουσείο

Συγκεκριμένα έκανε την εξής δήλωση: «Για να σας δώσω μια υποθετική απάντηση, θα απαντούσαμε ηγούμενοι μιας νατοϊκής – μιας συλλογικής προσπάθειας – που θα κατέστρεφε κάθε ρωσική συμβατική δύναμη, που μπορούμε να δούμε και να ταυτοποιήσουμε στα μέτωπα της Ουκρανίας και στην Κριμαία και κάθε πλοίο τους στη Μαύρη Θάλασσα».

Poseidon: Προκαλεί ραδιενεργό τσουνάμι

Το Poseidon έχει μια τορπίλη που ανήκει στο ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Belgorod. Είναι μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι. Αναφορικά με τις πληροφορίες έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα.

Ταξιδεύει με 60χλμ./ώρα, ενώ παραμένει για 120 ημέρες στο βυθό. Όσον αφορά την τορπίλη, είναι βλήμα 24 μέτρων, μεταφέρει πυρηνική κεφαλή περίπου δυο μεγατόνων, εκπέμπει πολύ λίγη θερμότητα και ταξιδεύει αθόρυβα με πάνω από εκατό χλμ./ώρα. Αυτή η τορπίλη μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.

Απειλές για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev, έκανε λόγο για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο: «Ο Zelensky θέλει να ενταχθεί γρήγορα στο ΝΑΤΟ. Υπέροχη ιδέα. Απλώς παρακαλά τη Συμμαχία να επισπεύσει την έναρξη ενός Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου».

Νίκες για την Ουκρανία στον πόλεμο

Ο Vladimir Putin είναι γεγονός πως τα έχει βρει σκούρα αρκετές φορές στην Ουκρανία, κάτι που σίγουρα δεν περίμενε. Οι Ουκρανοί στρατιώτες, ως νέα εξέλιξη, πετούν τις ρωσικές σημαίες από διάφορες τοποθεσίες της πόλης Λιμάν και τοποθετούν τις ουκρανικές. Την ανακοίνωση έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος με μήνυμά του στο «Telegram».

«Από τις 12:30 η Λιμάν είναι εντελώς καθαρή. Ευχαριστώ τους στρατιωτικούς μας». Για τους αναλυτές, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα μόλις 2 ημέρες μετά τη μονομερή ενσωμάτωση 4 περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία.