Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο για να εκφράσει τα παράπονα του. Για τις Ρωσίδες influencer, οι οποίες μετά την απαγόρευση του Instagram στη Ρωσία ξέσπασαν σε λυγμούς, τώρα επιστρέφουν με νέα συμβολική κίνηση ενάντια στη ρωσοφοβία. Συγκεκριμένα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κομματιάζουν τις τσάντες Chanel τους, αφού ο πολυτελής Οίκος μόδας αναστέλλει τις πωλήσεις στη Ρωσία.

Για να δείξουν την οργή τους, αρκετές Ρωσίδες μοιράστηκαν βίντεο στα social media, λέγοντας πως «και η Chanel προστέθηκε στην εκστρατεία Ρωσοφοβίας για να ακυρώσει τη χώρα».

«Αντίο», έγραψε το μοντέλο Victoria Bonya σε ένα βίντεο στο Instagram που μοιράστηκε την Τετάρτη, αφού ισχυρίστηκε ότι «η Chanel δεν σέβεται τους πελάτες». Κοιτάζει την κάμερα κουνώντας το ψαλίδι στον αέρα και κόβει την κλασική μαύρη καπιτονέ τσάντα της στα δύο. «Δεν έχω δει ποτέ καμία επωνυμία να συμπεριφέρεται τόσο ασεβή προς τους πελάτες της όσο η @chanelofficial», έγραψε το ξανθό μοντέλο στο βίντεό της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VICTORIA BONYA (@victoriabonya)

Νωρίτερα, αρκετοί πλούσιοι στη χώρα μοιράστηκαν την οργή τους προς τον γαλλικό οίκο μόδας, όταν τους απαγορεύτηκε να αγοράζουν τα πολυτελή προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο. Η Ρωσίδα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και influencer, Liza Litvin, γκρίνιαξε για την εμπειρία της που της αρνήθηκαν μια τσάντα Chanel σε ένα κορυφαίο εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, ανέφερε το East2West. Μοιράστηκε ότι η Chanel «έχει μια νέα προϋπόθεση αφού την πουλάνε μόνο αφού υπογράψω ένα κομμάτι χαρτί που έλεγε ότι δεν θα φορέσω αυτή την τσάντα στη Ρωσία» και πρόσθεσε: «Ζήτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς μου και έδωσα τον ρωσικό αριθμό τηλεφώνου μου».

Δεν είναι πάντως μόνο η Chanel, αφού οίκοι μόδας, επιχειρήσεις και εταιρείες εστίασης προστέθηκαν στην ευρύτερη λίστα οργανισμών και τεχνολογικών γιγάντων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους στη Ρωσία. Στην παγκόσμια προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας συμμετέχουν ακόμη αεροπορικές εταιρείες και οργανισμοί μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Ουκρανία: Βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα κοντά στο Κίεβο

Πάτρα: Eίχαν χορηγηθεί και άλλες ουσίες στην Τζωρτζίνα – Το ύποπτο σύμπτωμα που εμφάνιζε

Με πληροφορίες από New York Post