Νέα στοιχεία για τις διαδικτυακές αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου έρχονται στη δημοσιότητα. Ένα από τα στάδια της έρευνας, που σχετίζεται με τον έλεγχο στις κάρτες sim και κάρτες μνήμης, έχει ολοκληρωθεί. Σειρά παίρνουν 8 κινητά και υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το σπίτι της. Η έρευνα στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, επίσης, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει «ύποπτες» αναζητήσεις στην Google. Σύμφωνα με τον Alpha, διαπιστώθηκαν 27 αναζητήσεις στη Google για ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα από τις 12 Ιανουαρίου 2022 έως και τις 30 Μαρτίου του 2022, όταν και συνελήφθη. Φαίνεται στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου να αναζήτησε στο διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και αναισθητικά φάρμακα, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη, αν και δεν πληκτρολόγησε την λέξη. Ωστόσο, στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στις 26 Ιανουαρίου, υπάρχει εγγραφή στην ροή της Google Discover, που μεταξύ άλλων περιέχει αναφορά στον όρο κεταμίνη. Παρόλα αυτά δεν επέλεξε την προβολή του προτεινόμενου ιστότοπου.

Στις 30 Μαρτίου, όταν και η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη στην Πάτρα, αναζήτησε στη Google πληροφορίες για την κεταμίνη. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική ευθεία αναζήτηση. Είχε πει ότι την αναζήτησε όταν άκουσε αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Live News.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» έγινε αναφορά στην εφημερίδα ΜΠΑΜ, που έκανε σχετικές αποκαλύψεις. «Εντοπίστηκαν από τη δραστηριότητα του λογαριασμού: 27 εγγραφές που αφορούν τη μηχανή αναζήτησης Google και περιέχουν αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Το εύρος ημερομηνιών αφορά την περίοδο από 12/01/22 έως 30/03/22», σημειώνει η εφημερίδα.

«Οι υπόλοιπες εγγραφές αφορούν επισκέψει τους χρήστη σε ιστοτόπους με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Ενδεικτικά παρατίθεται μέρος του περιεχομένου ιστότοπου με τίτλο “Αναισθητικά φάρμακα – Vasiliadis Medical Books”, τον οποίο ο χρήστης επισκέφτηκε την 17/01/22, όπου μεταξύ άλλων εμπεριέχεται ο όρος κεταμίνη», προσθέτει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ρωσία: Τελεσίγραφο στους Ουκρανούς στρατιώτες στη Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα

«Πόρτα» τρώει ο Boris Johnson από τον Putin – Απαγόρευση εισόδου του στην Ρωσία

Ιερουσαλήμ: Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία – Πάνω από 150 οι τραυματίες