Την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα τη μεγάλη της κόρη Τζωρτζίνα, προτείνει ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης προς το Δικαστικό Συμβούλιο. Eισηγείται επιπλέον και την εξακολούθηση της προσωρινής της κράτησης για άλλους 6 μήνες.

Την ίδια ώρα με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένα και της Iριδας. Η 35η τακτική ανακρίτρια που τη χειρίζεται εξετάζει καθημερινά μάρτυρες με δικαστικές πηγές να εκτιμούν πως πολύ σύντομα, ίσως και έως τέλος του μήνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί να απολογηθεί για τη δολοφονία και των άλλων δύο παιδιών.

Πώς έγινε το ατύχημα με τους 4 τραυματίες στο Allou Fun Park – Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε στο παιδί μεγάλη ποσότητα κεταμίνης.

Τη δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριάνος, ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή της κατηγορουμένης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».

Ακολούθησε, το περασμένο καλοκαίρι η άσκηση νέας δίωξης σε βάρος της 33χρονης από τον εισαγγελέα κ. Νούλη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού, τον Απρίλιο του 2021, όταν εκείνο νοσηλεύονταν, χωρίς παθολογικά ευρήματα, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας.

Έπειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη ενημέρωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Αμέσως οι γιατροί έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλεύονταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες.

Νέες απειλές από τον Putin: «Θα κόψουμε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες στη Δύση»