Μεγάλο βάρος και ελπίδες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Sabine Bubel, έχουν εναποθέσει οι αστυνομικές Αρχές στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Η βαλλιστική εξέταση είναι εκείνη που θα δώσει σημαντικές απαντήσεις αναφορικά με το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός

Η Sabine, θυμίζουμε πως έπεσε νεκρή στις 24 Ιουλίου, στη Μηλίνα Πηλίου, όπου κατοικούσε μόνιμα με τον 62χρονο σύζυγό της και πατέρα των δύο θυγατέρων τους. Το ζευγάρι των Γερμανών είναι ιδιοκτήτες μίας εταιρείας στη χώρα τους και τελευταία χρόνια έχουν αποτραβηχτεί στην Ελλάδα.

Τι όπλο σκότωσε τη Sabine;

Αναφορικά με τη σφαίρα που βρέθηκε στη σορό της άτυχης γυναίκας, τα ειδικά εργαστήρια περνούν από κόσκινο το βλήμα που βρέθηκε σφηνωμένο στο θώρακα της Sabine και προσπαθούν πλέον να διασταυρώσουν τα όσα κατ’ εκτίμηση διαπίστωσε η ιατροδικαστής της αρμόδιας Υπηρεσίας Λάρισας, Χρυσαυγή Κούση.

sabine

Η κα. Κούση είχε υπογραμμίσει στο πόρισμά της, το οποίο παρέδωσε το πρωί της 26ης Ιουλίου πως η σφαίρα που είχε χτυπήσει την άτυχη γυναίκα στην πλάτη με φορά από κάτω προς τα πάνω ήταν πιθανότατα 22 χιλιοστών.

Οι βαλλιστικές εξετάσεις θα δώσουν σαφή εικόνα για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέτρημα που εκτίμησε η ιατροδικαστής είναι πολύ πιθανό να είναι σωστό. Αν αυτό επαληθευτεί, τότε ταιριάζει στην περίπτωση και «κολλάει» με το γεγονός πως από τις μέχρι τώρα καταθέσεις δεν έχει αναφερθεί το άκουσμα κάποιου πυροβολισμού.

Συνήθως τα βλήματα 22 χιλιοστών δεν κάνουν μεγάλο θόρυβο, ενώ πρόκειται για ιδιαίτερα φθηνά πυρομαχικά, καθώς χρησιμοποιούνται και για εξάσκηση σκοποβολής. Με την έκδοση του αντίστοιχου πορίσματος, οι Αρχές θα έχουν μία σαφή εικόνα για το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Προβληματίζει η κατάθεση του συζύγου

Την ίδια στιγμή πάντως, δεν βγαίνουν καθαρά συμπεράσματα από τη νέα, τουλάχιστον δεύτερη, κατάθεση του 62χρονου συζύγου της Sabine. Οι Αρχές παρουσιάζονται προβληματισμένες από την ποσότητα και τη χρησιμότητα των πληροφοριών που έδωσε ο Γερμανός άνδρας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του την περασμένη Τετάρτη (2/8).

Sabine

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κοιμόταν μέχρι αργά το απόγευμα εκείνης της ημέρας και όταν ξύπνησε διαπίστωσε πως η σύζυγός του ήταν πεσμένη στην επικλινή ράμπα του σπιτιού τους: «Κοιμόμουν. Είχα πέσει για ύπνο από το μεσημέρι. Όταν ξύπνησα αργά το απόγευμα, φώναζα τη Sabine. Ωστόσο εκείνη δεν απαντούσε. Βγήκα στην αυλή και την βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Προσπάθησα να τη συνεφέρω αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσα βοήθεια και με ασθενοφόρο πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Εκεί μου είπαν ότι είχε πεθάνει», φέρεται να κατέθεσε στις αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προσπαθήσει αρκετά να διαμορφώσουν ένα χρονικό πλαίσιο στο οποίο συνέβησαν όλα αυτά. Εκτιμάται πως η γυναίκα χτυπήθηκε από τη μυστηριώδη σφαίρα που διαπέρασε την καρδιά της, μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα της 24ης Ιουλίου. Κατά πληροφορίες στις 20:00 ξύπνησε ο Γερμανός σύντροφος της Sabine, ενώ στις 21:00 κλήθηκε η Αστυνομία.

Σημειώνεται πάντως πως όλα τα χρόνια που το ζευγάρι κατοικεί στην περιοχή, δεν υπήρξε ποτέ διαμάχη με κατοίκους της περιοχής, ενώ και ως ζευγάρι φέρονται να ήταν αγαπημένοι. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές από την περιοχή, ήταν τόσο πρόσχαροι που είχαν φτιάξει τις παρέες τους, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα έκαναν εργασίες για να βελτιώνουν το σπίτι τους.