Δεκτό έγινε το αίτημα παραμονής του Σαϊντού Καμαρά από την Αρχή Προσφύγων για την απόδοση ασύλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού, που κινδύνευε με απέλαση από τη χώρα. Η ιστορία του αριστούχου μαθητή είχε γίνει γνωστή πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία συμμετείχε κανονικά.
Κατάφερε να ενσωματωθεί στη σχολική κοινότητα, έλαβε την ελληνική παιδεία και αρίστευσε. Παρόλα αυτά κινδύνευσε να απελαθεί από τη χώρα, όταν τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου. Ο Σαϊντού ήρθε από τη Γουινέα στην Ελλάδα το 2019 σε ηλικία 16 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας έπειτα από ένα ταξίδι φυγής. Στην πατρίδα του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοικογενειακής βίας.
Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης/εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas. Πλέον έχει βρει νέα στέγη σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών.
Συμμαθητές και καθηγητές από το 1ο ΓΕΛ Λύκειο στον Άγιο Δημήτριο, του στάθηκαν στο πλευρό, καθώς η ιστορία του πήρε τεράστιες διαστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, εξετάστηκε η προσφυγή του Σαϊντού Καμαρά από την Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών.
«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Photo: Facebook
Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:
Οι 6 Ρώσοι ολιγάρχες που έχουν πεθάνει υπό μυστήριες συνθήκες το 2022
Volodymyr Zelensky: Οι Ρώσοι έφτασαν πολύ κοντά στο να τον πιάσουν, τις πρώτες ώρες της εισβολής
Κίνα: «Πυρά» κατά του ΝΑΤΟ – «Ανακάτεψε την Ευρώπη, προσπαθεί τώρα να ταράξει την Ασία»