Το όνομα του Nusret Gökçe βρέθηκε πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων, αυτή τη φορά όχι για τις εξωφρενικές τιμές στα εστιατόριά του, ούτε για τις αντιδράσεις των vegan ακτιβιστών στις φωτογραφίες που ανεβάζει ο ίδιος περιτριγυρισμένος από κρέατα, στα social media.

Ο Τούρκος σεφ, γνωστός ως Salt Bae, τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν vegan ακτιβιστές από την οργάνωση Animal Rebellion, επισκέφθηκαν το μαγαζί του στο Knightsbridge του Λονδίνου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. Έχοντας πραγματοποιήσει κράτηση, κάθισαν σάδεια τραπέζια, κρατώντας χαρτιά σαν μενού που περιέγραφαν τα αιτήματά τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Στη δράση αυτή συμμετείχαν 8 ακτιβιστές οποίοι ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως την εποχή που χιλιάδες Βρετανοί τρέφονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία δεν είναι αποδεκτό κάποιος να πουλά κρέας, ενώ σημείωσαν ότι, πέρα από βάρβαρη, η συμπεριφορά του Salt Bae υπέρ της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων είναι εχθρική προς το περιβάλλον.

Ωστόσο, ο τρόπος που επέλεξε το προσωπικό να τους απομακρύνει από το εστιατόριο, ήταν να τους κουβαλήσουν σηκωτούς. Μάλιστα, ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που εργαζόμενες κουβαλούν μια γυναίκα αφήνοντας τη στο δρόμο.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα – Μηνύουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Σημειώνεται πως το εστιατόριο του Λονδίνου που έγινε στόχος της Animal Rebellion σερβίρει επίχρυσες μπριζόλες που κοστίζουν έως και 1.450 λίρες. Η Οργάνωση δήλωσε ότι στοχοποίησε το εστιατόριο, επειδή οι μπριζόλες, κι άλλα κόκκινα κρέατα, έχουν «τις υψηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Πάντως, το περιστατικό δεν επηρέασε τους υπόλοιπους πελάτες, οι οποίοι συνέχισαν το δείπνο τους κανονικά.