Παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Δύσης, το σκληρότατο lockdown στην Σανγκάη συνεχίζεται. Αν και η κινέζικη κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι 25 εκατομμύρια πολίτες της τεράστιας πόλης της Σανγκάης, υπόκεινται σε πιο χαλαρά μέτρα, οι ακρότητες δεν έχουν σταματήσει.

Αντιθέτως, οι τοπικές Αρχές εντείνουν ακόμη περισσότερο τα αυστηρά μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κίνα ισχύει η πολιτική μηδενικής ανοχής στον κορωνοϊο Covid-19, στην οποία έχει δεσμευτεί να επιμείνει ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.

Εκατομμύρια πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σκληρού lockdown για να μπει ένα «φρενό» στο νέο κύμα εξάπλωσης του Covid-19 στην Σανγκάη. Πρόκειται για την αυστηρότερη αντιμετώπιση των κατοίκων της τεράστιας αυτής πόλης από την έναρξη της πανδημίας κατά τα τέλη του 2019.

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Η εξαθλίωση και η πείνα τους οδηγούν σε μαζικές επιθέσεις κατά των υγειονομικών, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο που τράβηξε πολίτης από το μπαλκόνι του. Όσοι πιάστηκαν μπήκαν, φυσικά, σε καραντίνα.

Άνδρας σε κλουβί παρακαλάει κλαίγοντας τους υγειονομικούς να του επιτρέψουν να εκτίσει την υπόλοιπη καραντίνα του στο σπίτι. Τα εν λόγω βίντεο καθώς και άλλα ντοκουμέντα από την καραντίνα λογοκρίνονται και «πέφτουν» από την κυβέρνηση, όμως οι χρήστες σπεύδουν να τα ξανά ανεβάζουν.

Τα κρούσματα στην Σανγκάη παρατηρούν μικρή, σταθερή μείωση. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 322 κρούσματα τοπικώς μεταδιδόμενα, 3.265 ασυμπτωματικά κρούσματα και 11 θάνατοι.

Μέχρι να υπάρξει μεγάλη υποχώρηση των κρουσμάτων, αναμένεται να συνεχίζει η κινεζική κυβέρνηση την βίαιη κράτηση των πολιτών της.

Κεντρική φωτογραφία: Εξουθενωμένος υγειονομικός σκουπίσει τον ιδρώτα του, Shutterstock

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Εντείνεται η κρίση τροφίμων στην Ουκρανία – Πιο κοντά στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία

Candida Auris: Μεγάλη ανησυχία μετά την εκτίμηση για 4 νεκρούς στην Πάτρα – Προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

«Κοριτσομπουκέτα» στην Κηφισιά – Ανήλικες γίνονται θέαμα ξυλοκοπώντας η μία την άλλη