Παρά το γεγονός ότι έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της -για λόγους άσχετους με την πολιτική της δραστηριότητα- υποδέχτηκαν την Sanna Marin, την Φινλανδή πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σαν να ήταν μία rockstar.

Οι Ευρωβουλευτές περίμεναν στο Στρασβούργο με ενθουσιασμό και ανυπομονησία τη σημερινή ομιλία της 37χρονης πολιτικού.

Μάλιστα, στο τέλος στριμώχνονταν για να βγάλουν μια selfie φωτογραφία μαζί της.

Μεταξύ άλλων, η Marin μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση που πυροδοτήθηκε από την Ρωσία αλλά και την ανάγκη να παραμείνει συγκροτημένη η Ε.Ε. στο σύνολό της.

«Η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο με την υποστήριξή μας. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Στις καρδιές μας έχουν ήδη κερδίσει» είπε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας επαίνεσε επίσης την ενότητα της ΕΕ, σημειώνοντας ότι «αυτή η ενότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο».

«Ο εκβιασμός των κοινωνιών μας μέσω του ενεργειακού εφοδιασμού είναι μια προσπάθεια διάβρωσης της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία και διάλυσης της ενότητάς μας. Ο Πούτιν δεν πρέπει να το πετύχει» είπε, προσθέτοντας ότι τέτοιες προσπάθειες είναι «κοντόφθαλμες».

«Με τον πόλεμό της, η Ρωσία καταστρέφει τη δική της οικονομία και το μέλλον της. Η εμπιστοσύνη μας στη Ρωσία έχει χαθεί και ακόμη κι αν ο πόλεμος τελειώσει σήμερα, η εμπιστοσύνη δεν θα αποκατασταθεί για πολύ καιρό», επισήμανε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

«Πρέπει να φροντίσουμε για τη διαθεσιμότητα ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και επίσης να είμαστε έτοιμοι για την εισαγωγή έκτακτων μέτρων για τη μείωση της τιμής της ενέργειας» είπε, προσθέτοντας ότι οι διαφωνίες μεταξύ κρατών-μελών της ΕΕ παίζουν τελικά το παιχνίδι της Ρωσίας.

«Μια εσωτερικά διχασμένη ΕΕ είναι μια αδύναμη ΕΕ, και αυτό θέλει η Ρωσία», κατέληξε.