Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν από το συγκλονιστικό έγκλημα που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης (28/3). Σε αμόκ ο 17χρονος αν και αρχικά είχε εκτιμηθεί πως μαχαίρωσε τη μητέρα του, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως πιθανότατα χτύπησε κατ’ επανάληψη το κεφάλι της σε κάποια τραχιά επιφάνεια ή με κάποιο αντικείμενο το οποίο είχε κάποια προεξοχή, μέσα στο διαμέρισμά τους στην οδό Πλαστήρα 220 στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός κατά πληροφορίες δεν έχει πλήρη αντίληψη του τι έχει συμβεί. Φέρεται ν’ αντιμετωπίζει ψυχιατρικής υφής προβλήματα. Μάρτυρες ισχυρίζονται πως τον είδαν ημίγυμνο στον δρόμο να φωνάζει «τους σκότωσα όλους, σκότωσα τους δαίμονές μου». Σε αμόκ ο 17χρονος, γεμάτος αίματα φορούσε ένα παλιό λεπτό μπλουζάκι και από τη μέση και κάτω φορούσε πάνα ακράτειας.

Η 54χρονη μητέρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ αντίστοιχη διαδρομή έχει ακολουθήσει και ο γιος της, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί ψυχιατρική γνωμάτευση από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Μάρτυρες που φέρονται να γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης μιλούν για μία φτωχή οικογένεια, η οποία έχασε τον πατέρα της πριν από κάποια χρόνια. Ίδιες πηγές τόνιζαν πως είχε κληθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», χωρίς όμως να έγινε γνωστή η όποια εξέλιξη κι αν επιλήφθηκαν της κατάστασης κοινωνικοί λειτουργοί. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει τοποθέτηση από τον οργανισμό.

Παράλληλα όμως είναι αντικρουόμενες οι μαρτυρίες των γειτόνων καθώς άλλοι δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στην οικογένεια και άλλοι ισχυρίζονταν πως περίμεναν το κακό να συμβεί: «Το παιδί είχε κάτι αλλά ήταν πάντα με τη μαμά του αγκαλιά. Χθες τους είδα στην εκκλησία, με χαιρετήσανε και όλα ήταν καλά» δήλωσε μια γείτονας, ενώ ένας άλλος μιλούσε για μία αναμενόμενη εξέλιξη, λόγω της ψυχιατρικής κατάστασης του νεαρού.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Νέας Σμύρνης έχουν αναλάβει την περαίωση της προανάκρισης.