Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυφύλακας-βαποράκι. Με ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε για την διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος του αστυφύλακα-βαποράκι και του ειδικού φρουρού.

Οι δύο αστυνομικοί άνδρες συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο (8/4) όταν το Εσωτερικών Υποθέσεων αποφάσισε πως ήταν η κατάλληλη ώρα για να κινηθεί, έχοντας αξιοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις τους.

Θυμίζουμε πως ο 33χρονος αστυφύλακας-βαποράκι διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη, ενώ ο ειδικός φρουρός ισχυρίζεται πως προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση.

«Σε συνέχεια του από 09-04-2023 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», αναφέρει η ενημέρωση από το Αρχηγείο.

Ο 33χρονος αστυφύλακας-βαποράκι Σ.Δ. υπήρξε αθλητής του body building και ελέγχεται για διακίνηση αναβολικών. Από τα ευρήματα των Αρχών, εντοπίστηκαν κάποια φιαλίδια με άγνωστες ουσίες οι οποίες εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός πως το όργανο της τάξης είχε εμφανιστεί σε βίντεο κλιπ του τράπερ SNIK.

Το χρονικό

Ο αστυνομικός-βαποράκι που υπηρετούσε σε τμήμα ασφαλείας των νοτίων προαστίων βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά όπου είχε πάει να συναντήσει συγγενικό του πρόσωπο.

Οδηγώντας με το περιπολικό, έπεισε το συνάδελφό του πως έπρεπε να… αποχαιρετήσει ένα θείο του καθώς θα ταξίδευε. Ο συνεργάτης του θεώρησε πως δεν είναι και τίποτα σπουδαίο να κάνουν αυτή τη στάση εν μέσω της υπηρεσίας τους κι έτσι δεν έφερε αντιρρήσεις.

Ωστόσο, ο αστυνομικός-διακινητής, με βαθμό αστυφύλακα, αντί να αποχαιρετήσει το θείο του, τον προμήθευσε με οκτώ γραμμ. κάνναβη. Αυτό ήταν το σήμα για να κινηθούν οι «αδιάφθοροι» του Εσωτερικών Υποθέσεων και τον περικύκλωσαν εν ριπή οφθαλμού.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, ο αστυνομικός χρησιμοποιούσε εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να οργανώνει το πελατολόγιό του, ενώ στις συνομιλίες του έκανε λόγο για «κατσαβίδια» και «κοτόπουλα» αναφερόμενος στις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που προωθούσε.

Ο αστυνομικός-βαποράκι είχε τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργάτη, με τον οποίο συνδέεται με φιλική σχέση. Στο κόλπο είχαν βάλει και τις συντρόφους τους, οι οποίες λειτουργούσαν ως αποθηκάριοι, διαμορφώνοντας ειδικές κρύπτες στα σπίτια τους προκειμένου να φυλάνε τα… προϊόντα.