Ο ηθοποιός Sean Penn εγκατέλειψε την Ουκρανία όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ. Ο 61χρονος ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία, όπου φαίνεται με μια βαλίτσα να προσπαθεί να περάσει τα σύνορα. «Εγώ και δύο συνάδελφοί μου περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού εγκαταλείψαμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρόμου.

Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα σε αυτή τη φωτογραφία μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά μόνο, στα περισσότερα χωρίς να διακρίνονται αποσκευές, και το μόνο αξίας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα αυτοκίνητο» έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

Ο ηθοποιός είχε μετέβη στη χώρα προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τις δραματικές εξελίξεις του πολέμου. «Είναι ήδη ένα βάναυσο λάθος με ραγισμένες ζωές και ραγισμένες καρδιές, και αν δεν υποχωρήσει, πιστεύω ότι ο Ρώσος πρόεδρος, ο κ. Vladimir Putin θα έχει κάνει το πιο φρικτό λάθος σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας», είπε σε μια δήλωσή του.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ουκρανικό λαό και στον ηρωισμό που έχει δείξει μετά την εισβολή της Ρωσίας. «Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky και ο ουκρανικός λαός έχουν αναδειχθεί ως ιστορικά σύμβολα θάρρους και αρχής. Η Ουκρανία είναι η αιχμή του δόρατος για τη δημοκρατική αγκαλιά των ονείρων. Αν της επιτρέψουμε να πολεμήσει μόνη της, η ψυχή μας ως Αμερική έχει χαθεί».