Τη συνδρομή της στις δύσκολες ώρες που βιώνει η Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ, δίνει η ελληνική αποστολή με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να βοηθήσουν στους απεγκλωβισμούς.

Όπως περιέγραψε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται 6 χλμ της περιοχής Κατάι, όπου ισοπεδώθηκαν πολλά κτίρια και οι καταστροφές είναι τρομερές. Οι ομάδες, που έχουν χωριστεί σε δύο οκτάδες, επιχειρούν μαζί με τα σκυλιά.

«Επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες, με πολικό ψύχος. Η εικόνα είναι δύσκολη. Το σημείο στο οποίο έχει κατασκηνώσει το πυροσβεστικό σώμα και η πρώτη ΕΜΑΚ είναι ασφαλές. Το πρόβλημα όμως είναι να μεταφερθούν στα σημεία. Οι άνθρωποι που έχουν συγγενείς εγκλωβισμένους, έχουν έρθει στο συνεργείο της ΕΜΑΚ και έχουν δώσει περίπου 40 στίγματα και με βάση αυτά, η ομάδα θα επιχειρήσει.

Αυτή τη στιγμή θα διεξαχθεί μια πολύ δύσκολη επιχείρηση από τα συνεργεία της πρώτης ΕΜΑΚ. Είναι επικίνδυνο βέβαια να επιχειρήσει κανείς σε αυτά τα σημεία, γι’αυτό και έχουμε ζητήσει να προσέχουν πάρα πολύ, διότι υπάρχουν αρκετοί μετασεισμοί. Οι υποδομές είναι κατεστραμμένες. Η ελληνική αποστολή θα επιχειρήσει μαζί με Ελβετούς διασώστες. Θα είναι κοπιώδες το έργο των συναδέλφων μας και εμείς τους ευχόμαστε από ‘δω καλή επιτυχία».