Λίγες ώρες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, η κατάσταση συνεχίζει να είναι δραματική και χαοτική. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 4.825, ωστόσο ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα και με την εκτίμηση του ΠΟΥ.

Τις δύσκολες στιγμές που έζησε περιέγραψε και ο διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος εδώ και περίπου τρία χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα της Καϊσέρισπορ ως κεντρικός αμυντικός. «Το πιο δύσκολο είναι οι καιρικές συνθήκες. Χιονίζει από την ώρα του σεισμού», είπε αρχικά ο Κολοβέτσιος και πρόσθεσε:

«Η νύχτα μάς βρήκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Έχουμε φύγει από τα σπίτια μας. Απαγορεύεται να πάμε μέχρι στιγμής γιατί έχει κάποιες ρωγμές το κτίριο. «Εμείς πάλι καλά που έχουμε αυτόν τον χώρο, αλλά αρκετός κόσμος στην περιοχή, αναγκάστηκε να μείνει στα αυτοκίνητα».

Δημήτρης Κολοβέτσιος: «Η γη κουνούσε το βράδυ»

Υπενθυμίζεται πως μετά τον πρώτο μεγάλο σεισμό, περίπου στη 1 το μεσημέρι ακολούθησε ένας ακόμη της τάξεως των 7,7 ρίχτερ, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

«Ο πρώτος σεισμός με βρήκε στο σπίτι. Κοιμόμουν εκείνη τη στιγμή. Ήταν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα. Ξύπνησα έντρομος από τους θορύβους που έκαναν τα πράγματα στο σπίτι, τα ντουλάπια, κάποια φωτιστικά, τα τζάμια, όλα αυτά. Μόλις σηκώθηκα κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν πάρα πολύ δυνατό σεισμό. Προσπάθησα να βρω την ισορροπία μου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο εκείνη τη στιγμή. Κράτησε ενάμισι λεπτό, ίδιας έντασης, έντονης. Περίμενα να καταλαγιάσει, έτσι ώστε να μου δοθεί ευκαιρία να βάλω δύο πράγματα επάνω μου για να αποχωρήσω από το σπίτι», είπε ο ποδοσφαιριστής.

Μιλώντας για τους μεγάλης ισχύος μετασεισμούς, ανέφερε ότι και το βράδυ της Δευτέρας η γη κουνούσε πάρα πολύ. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι από τους τυχερούς καθώς διέμενε σε σύγχρονη πολυκατοικία. «Η πολυκατοικία έχει 21 ορόφους. Είναι καινούργια και θεωρείται από τις καλές πολυκατοικίες της περιοχής, αλλά γέμισε με ρωγμές» ανέφερε.

«Μόλις τελείωσε ο πρώτος σεισμός κατεβήκαμε όλοι κάτω έντρομοι και ο κόσμος φώναζε. Έκλαιγαν οι μανάδες και τα παιδιά. Άλλοι προσπαθούσαν να πάρουν γρήγορα τα αυτοκίνητά τους, έτσι ώστε να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο μακριά από τα σπίτια. Γενικότερα επικρατούσε ένα χάος».

Όπως είπε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, τον δεύτερο, επίσης ισχυρό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ τον πέρασε στο προπονητικό κέντρο μαζί με συναθλητές του. Η γη εξακολουθεί να σείεται και όπως είπε, το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα.