Νέες αποκαλύψεις από τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος μέσω του in.gr σημειώνει πως το κρανίο που εντοπίστηκε προ ημερών στην περιοχή της Μαγούλας, δεν ανήκει στον αδικοχαμένο Μάριο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κρανίο φέρεται ν’ ανήκει σε έναν μεσήλικα άντρα ηλικίας 40-50 ετών κι όχι στον άτυχο οπτομέτρη, που δολοφονήθηκε το 2012 σε ηλικία 26 χρονών.

Αυτό φαίνεται να έχει προκύψει από την αρχική έρευνα στο μακάβριο εύρημα ειδικών ανθρωπολόγων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενώ υπάρχει συνεχής έρευνα για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ.

Από την πρώτη εξέταση έχει διαπιστωθεί ότι μία οπή που υπάρχει στο κρανίο δεν σχετίζεται με πλήγμα από σφαίρα όπως φαινόταν ή εκτιμήθηκε αρχικά, αλλά από μία πιθανή ιατρική επέμβαση. Με τις σχετικές έρευνες ωστόσο να συνεχίζονται.

Με οριστικές απαντήσεις για την ταυτότητα του ατόμου στον οποίο ανήκε το κρανίο –κι ορισμένα οστά που βρέθηκαν σε κοντινό σημείο- να δοθεί από τα Εγκληματολογικά   Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ μέσω εξέτασης DNA.

Σημειώνεται ότι το κρανίο βρέθηκε μετά από υπόδειξη, με σημαντική «ακρίβεια», κρατουμένου στις φυλακές, που ωστόσο προκάλεσε ορισμένα ερωτήματα στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν την υπόθεση. Με το «θρίλερ» για την τύχη της σορού του 26χρονου να συνεχίζεται και με 6-7 σχετικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να μην έχουν δυστυχώς αποδώσει.

Η πληροφορία από την οποία ξεκίνησαν όλα

Η Αγγελική Νικολούλη έλαβε, στις 24 Φεβρουαρίου, μια πληροφορία για το πού ενδέχεται να βρίσκονται τα οστά του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία συγκλόνισε ακόμα και την ίδια.

Συγκεκριμένα, κρατούμενος σε φυλακές υποστήριξε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» του MEGA πως γνωρίζει το σημείο που άφησαν το άψυχο σώμα του Μάριου Παπαγεωργίου και το υπέδειξε, προκειμένου «να ηρεμήσει η μητέρα του μετά από τόσα χρόνια», όπως είπε.

Ο κρατούμενος ανέφερε: «Έχω μια πληροφορία… Είναι για τον Μάριο. Για το πού είναι, κατάλαβες τώρα. Δεν μπορώ να σου πω τώρα από εδώ που είμαι. Είναι, όμως, 101% σίγουρο αυτό που σου λέω. Για το κρανίο σου μιλάω, έτσι; Υπάρχει και το σώμα στα πενήντα με εκατό μέτρα παραπάνω από εκεί».

Μάλιστα, ο κρατούμενος, έδωσε το ακριβές στίγμα που βρίσκονται τα οστά. Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Σου είπα πώς θα στρίψετε και πού θα πάτε. Είναι και μια εκκλησία εκεί. Στο γεφύρι, εκεί στις πέτρες είναι από πάνω. Το κρανίο είναι εκεί σίγουρα, να ξέρεις. Είμαι 99,999% ότι είναι εκεί αυτό που σου λέω. Για να ησυχάσει και αυτή η μάνα. Φίλε, σου είπα ποιος είμαι. Και όταν λέω κάτι να ξέρεις ότι ισχύει».

Τα οστά στα Δερβενοχώρια

Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα του DNA θα δείξουν αν το κρανίο που βρέθηκε σε ορεινή περιοχή πριν από τα Δερβενοχώρια ανήκει πράγματι στον 26χρονο Μάριο Παπαγεωργίου, που απήχθη και δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012. Το σημείο που εντοπίστηκε, το είχε υποδείξει ο ίδιος κρατούμενος.

Αν αποδειχθεί ότι πρόκειται για τον Μάριο Παπαγεωργίου, το θρίλερ των 11 χρόνων που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα οδηγηθεί στο τέλος του. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα άλλο θρίλερ ξεκινά για να εντοπιστεί η ταυτότητα του δολοφονημένου άνδρα.

Τι δηλώνει η οικογένειά του

Αισιόδοξη είναι η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου για το ότι επιτέλους θα βρεθούν τα οστά του και το ακριβές σημείο που δολοφονήθηκε και τάφηκε, 11 ολόκληρα χρόνια μετά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος, «έφτασε» μια πληροφορία από έγκυρη πηγή.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου, το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου, είπε: «Η πληροφορία ήρθε από πολύ έγκυρη πηγή, αναφέρεται σε περιοχές που είχαν κινηθεί οι δολοφόνοι και απαγωγείς, με χαρακτηριστικό και συγκεκριμένο στίγμα. Πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στον εντοπισμό των οστών του Μάριου, για πρώτη φορά είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου στις 9 Αυγούστου 2012 έφυγε από το Διακοπτό Αχαϊας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, με το αυτοκίνητό του για το Αίγιο. Μία ημέρα μετά, άγνωστος τηλεφωνεί στη Βαρβάρα Θεοχαράκη, τη μητέρα του, και της λέει πως έχουν απαγάγει το γιο της. Επίσης, της ζητά λύτρα 620.000 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο, χωρίς να του κάνουν κακό.

Μία ανδρική φωνή ανέφερε στη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου: «Επειδή εδώ και δύο χρόνια δίνουμε στον γιο σου καθαρό πράμα και δεν μας πληρώνει, μας χρωστάει 620.000 ευρώ. Αν θες να τον ξαναδείς, δώσε μας τα λεφτά. Ωστόσο, εκείνη δεν τους πίστεψε καθώς, όπως είπε ο γιος της ούτε έπινε, ούτε κάπνιζε. «Τους είπα ότι θα πάω στην Αστυνομία και τους έκλεισα το τηλέφωνο» περιέγραψε η μητέρα σε συνέντευξή της, η οποία στράφηκε στη συνέχεια για βοήθεια σε οικογενειακό φίλο, ο οποίος της είπε καθησυχαστικά ότι «ο Μάριος θα ήταν σε καμιά παραλία με κανένα… γκομενάκι».

Κατόπιν, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου πήγε στην Αστυνομία. Παρ’ όλα αυτά, οι απαγωγείς επέμεναν ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου είναι ζωντανός, η μητέρα του όμως δεν τους πίστευε πια. Υπέκυψε στον εκβιασμό και τους έδωσε 350.000 ευρώ, έπειτα από ένα ατελείωτο αλισβερίσι τηλεφωνημάτων. Ενώ προσπαθούσε να μαζέψει τα υπόλοιπα χρήματα, οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, παρατήρησαν ότι τρία άτομα και ένα μαύρο βαν βρίσκονταν μόνιμα έξω από το σπίτι. Ετοίμαζαν να απαγάγουν και την ίδια. Η Αστυνομία επενέβη και συνέλαβε επτά από τους δράστες.

Ο – επί χρόνια – οικογενειακός φίλος» συνελήφθη και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε 23 χρόνια για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης. Μαζί του συνελήφθη και η σύζυγός του, Βούλα Σιούταλου, στην οποία επεβλήθη ποινή 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου έχουν καταδικαστεί άλλα τέσσερα άτομα, ενώ δύο αθωώθηκαν: Η σύζυγος του Κορέντιου, και ο Π. Χ. λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Στον Αναστάσιο Μπασαντή, επιβλήθηκε η ποινή των 6 χρόνων με αναστολή, για άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης. Ο Αριστείδης Κορέντιος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων με αναστολή, για την ένταξη σε συμμορία προς διάπραξη κακουργήματος. Τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 και 2 χρόνων αντίστοιχα, που είναι εξαγοράσιμες.

Οι τελευταίοι τρεις, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, συμμετείχαν στην απόπειρα απαγωγής της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοχαράκη. Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης και οικογενειακός φίλος, Πέτρος Μιχαλεάκος, όπως αποδείχθηκε, έστησε την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου και στη συνέχεια προσποιείτο τον δήθεν διαπραγματευτή. Συνεννοούνταν τάχα με τους απαγωγείς, απαιτώντας από τη μάνα του νεαρού να μην απευθυνθεί στις Αρχές. Αρχικά, ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή ωστόσο τα στοιχεία έδειχναν την ενοχή του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012 ενώ, λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που κρυβόταν για πολύ καιρό στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που, όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ανήκε στον Μάριο. Την ίδια στιγμή, ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος, ανακαλύπτει 3 ακόμα «ορφανά» DNA στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Μάριου.

Ένα σκούρο γκρι Audi Α4, με αριθμό κυκλοφορίας ΙΜΕ 5203 που, στο μεταξύ, είχε βρεθεί στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αφροδίτης, στο Παλαιό Φάληρο, την επόμενη ημέρα, μετά από τηλεφώνημα συγγενικού προσώπου του «εγκέφαλου» του εγκλήματος, ο οποίος – μέχρι τότε – εμφανιζόταν σαν στενός φίλος της οικογένειας. Με αυτό μετέφεραν οι απαγωγείς το πτώμα του 26χρονου.

Παρά το γεγονός ότι η συμμορία έχει συλληφθεί και βρίσκεται ήδη στη φυλακή – τουλάχιστον οι περισσότεροι από αυτούς καθώς εικάζεται ότι υπάρχουν ορισμένοι που δεν έχουν συλληφθεί – το θρίλερ συνεχίζεται με τους ενόχους να μην αποκαλύπτουν το χώρο που έχουν θάψει τη σορό του Μάριου Παπαγεωργίου.