Όπως μεταδίδει το sigmalive, γύρω στις 8π.μ. της 11ης Μαρτίου, η Αστυνομία δέχθηκε τηλέφωνο από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού με φίλη του, αυτή πλησίασε στην άκρη του γκρεμού με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό. Τα στοιχεια όμως συνηγορούν για μία άγρια δολοφονία.

Η σορός που βρέθηκε ανήκε στην 28χρονη Ουκρανή Lesia Bykova, κάτοικο Πάφου. Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Από τις πρώτες στιγμές πάντως της επιχείρισης άρχισε να φαίνεται πως η ιστορία του 30χρονου φίλου του θύματος είχε κενά. Ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπεβλήθη σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.

Εκεί όμως που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ενοχής του, ήταν εχθές κατά τη διάρκεια της νεκροτομής της 28χρονης. Από τα ευρήματά της, δημιουργήθηκαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

άγρια δολοφονία
Η αδικοχαμένη Lesia Bykova

Σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα, εκτός από τα σημάδια που προκλήθηκαν από την πτώση, εντοπίστηκαν κακώσεις στον λαιμό και στα χέρια του θύματος, που προήλθαν πιθανώς από στραγγαλισμό. Την υποψία αυτή ενισχύει το κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

«Εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις, οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος», ανέφερε ο υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.