Στη σύλληψη του γνωστού συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη, προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Δευτέρας καθώς σε βάρος του εκρεμμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της. Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της. Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ποιος είναι ο Στέφανος Ξενάκης

Η καθημερινή ρουτίνα του Στέφανου Ξενάκη περιλαμβάνει ξύπνημα από τα αξημέρωτα, τρέξιμο στους δρόμους της Βουλιαγμένης και κολύμπι. «Εδώ είναι σαν να κάνεις διακοπές όλο το χρόνο» έλεγε σε συνεντεύξεις του για την αγαπημένη του περιοχή, τη Βουλιαγμένη.

Συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων αυτοβελτίωσης, αποσύρθηκε από το χώρο της διαφήμισης στον οποίον δραστηριοποιούνταν για περίπου 22 χρόνια. Γιος καπετάνιου, έζησε από τα 2 του μέχρι τα 7 του σε ένα πλοίο μαζί με τη μητέρα του, για να βρει η οικογένεια απάνεμο λιμάνι στην Καλλιθέα. Έξυπνος και ατίθασος, μεγαλώνοντας σπούδασε Διοικηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιογια να ακολουθήσουν οι μεταπτυχιακές σπουδές στο Manchester Business School.

Μπήκε δυναμικά στον χώρο της διαφήμισης, αλλά όλα άλλαξαν όταν το 1998, έχασε -κυριολεκτικά τη φωνή του, όταν «Εξαιτίας κάποιου περιστατικού που με είχε στενοχωρήσει πάρα πολύ, πήγα να μιλήσω για τη διαφημιστική εταιρεία την οποία είχα δημιουργήσει και ξαφνικά έχασα τη φωνή μου». Έμεινε για περίπου επτά μήνες σε αφωνία. «Η αιτία που το προκάλεσε ήταν ψυχοσωματική. Κόντεψα να τρελαθώ. Είχα πληροφορηθεί ότι κάποιος είχε πει κάτι πολύ κακό για εμένα, που δεν μπορούσα να το αναστρέψω. Μέχρι τότε είχα μάθει στη ζωή μου ότι όλοι έπρεπε να μας αγαπούν και να μας αποδέχονται. Είχα το ελάττωμα να έχω την απόλυτη ανάγκη αποδοχής απ’ όλους» δηλώνει αργότερα σε συνέντευξή του. Τότε ήταν που μπαίνει στη ζωή του η ψυχοθεραπεία…

Για τον ίδιο, όμως, η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής του ήρθε το 2008, όταν και πέρασε μια βαθειά κατάθλιψη. «Είχα τραγικές αϋπνίες και παράλληλα δεν έβρισκα κανένα νόημα στη ζωή μου. Χρειάστηκε να πάρω και αγωγή και σε έξι μήνες πάτησα ξανά στα πόδια μου. Έγινα άλλος άνθρωπος τότε!» τόνιζε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Ήρθαν και οι κόρες του, δύο τον αριθμό, η Αύρα και η Αίνεια, αλλά για εκείνη την περίοδο, κάπου εκεί τελείωσε και η άνεση. Η οικονομική κρίση γονατίζει την αγορά και αναπόφευκτα, το 2015 αναγκάζεται να κλείσει τη διαφημιστική του εταιρεία. Θα έπρεπε να επανεφεύρει τον εαυτό του, πράγμα εύκολο όταν μιλάμε για διαφημιστή -αρκεί να μην πρόκειται να το επιχειρήσεις ο ίδιος στον εαυτό σου. Η συνήθειά του να κρατά ημερολόγιο και να γράφει τα μικρά θαύματα που συμβαίνουν γύρω του, ήταν εκείνη που τον έβγαλε από το δημιουργικό αδιέξοδο. Είχαν προηγηθεί κάποια άρθρα στην Καθημερινή όταν αποφάσισε να γράψει κάποιες ιστορίες ακόμη και να αρχίσει τις επαφές με τους εκδοτικούς οίκους. Αυτό ήταν!

Το Δώρο έγινε best seller, ακολούθησε το Κάπταιν, το Δώρο 2 και πιο πρόσφατα το Ναι. Είναι πλέον ο «’Ελληνας γκούρου της αυτοβελτίωσης», δίνει ομιλίες σε σεμινάρια, αρθρογραφεί, δίνει συνεντεύξεις… Συνεχίζει παράλληλα τη γυμναστική, κάθε πρωί, μονότονα… «Κάπου αξημέρωτα ξεκινάω από το Εν Πλω μέχρι την παλιά καντίνα στο Λαιμό μετά τον Αστέρα, στη μύτη και πάλι πίσω. Έξι χιλιομετράκια και καπάκι βουτιά στη θάλασσα χειμώνα καλοκαίρι. Αυτό το πέταλο το’ χω κάνει εκατοντάδες φορές. Και με κλειστά μάτια το βγάζω» δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη του.

Πλέον θα πρέπει να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Μάλλον θα τα καταφέρει… Άλλωστε, «Ναι Μπορώ» είναι το μότο του.