Με τη σύμφωνη γνώμη της 31ης τακτικής ανακρίτριας και του εισαγγελέα, οι δύο από τους τρεις που φέρονται να εξέδιδαν την 14χρονη της Νέας Σμύρνης, οδηγούνται στη φυλακή.

Την προφυλάκιση των δύο εκ των τριών κατηγορούμενων αποφάσισαν οι δικαστικές Αρχές μετά την απολογια τους, η οποία ξεκίνησε στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (24/3) και ολοκληρώθηκε λιγο μετά τις 18:00.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί μαστροπείας σε βάρος της 14χρονης της Νέας Σμύρνης. Ο 29χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης παραδέχτηκε πως γνώριζε την 14χρονη και πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα είχαν επικοινωνία σε φιλικό επίπεδο.

Ο 24χρονος σημείωσε πως δεν είχε παρευρεθεί ούτε σε ένα ραντεβού με την 14χρονη, ενώ ο 25χρονος ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία ερωτική επαφή με την κοπέλα και πως παρά το γεγονός πως παραδέχτηκε στο στάδιο της προανάκρισης πως ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο μαζί της στο Μεταξουργείο, εκείνος είπε πως βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο, όταν η 14χρονη είχε σεξουαλική επαφή με άλλον άνδρα, ο οποίος αυτή τη στιγμή διαφεύγει της σύλληψης.

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν τις δικαστικές Αρχές να διατάξουν την προφυλάκιση του 29χρονου και του 25χρονου, ο οποίος είναι πρώην τρόφιμος της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου». Όσον αφορά την περίπτωση του 24χρονου, η 14χρονη φέρεται να μην τον αναγνώρισε, συνεπώς αποφασίστηκε η απελευθέρωσή του χωρίς περιοριστικούς όρους.

Θυμίζουμε πως η 14χρονη που φιλοξενούνταν σε δομή της Νέας Σμύρνης έχει ήδη καταθέσει δύο φορές για την υπόθεση. Κατά πληροφορίες οι καταθέσεις της έχουν γίνει ενώπιον παιδοψυχολόγου και είναι πολυσέλιδες, καθώς φτάνουν τις 40 σελίδες η κάθε μία.

Η νεαρή βρίσκεται στο Παίδων, όπου λέγεται πως θα δεχτεί επίσκεψη από τη μητέρα της, η οποία κατά την ίδια είχε συναινέσει στον εγκλεισμό του παιδιού της στη δομή, καθώς αδυνατούσε να την αναθρέψει τόσο την ίδια όσο και την 16χρονη αδελφή της. Η μητέρα όσο και η γιαγιά των δυο κοριτσιών πρόκειται να δηλώσουν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας την ερχόμενη Δευτέρα (27/3).